Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan rautatieasemalla ei kuulla enää venäjänkielisiä kuulutuksia

Viron valtion omistama junaoperaattori Elron on lopettanut venäjänkieliset palvelukuulutukset Tallinnan Balti Jaam -rautatieasemalla valitusten jälkeen.

Viron yleisradion haastattelema Elronin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Katrin Kulderknup kertoi, että yhtiö on halunnut päivittää kuulutuksia jo kuluvan vuoden alusta lähtien, mutta se ei ole ollut mahdollista teknisten ongelmien vuoksi.

Ennen kuin yhtiön järjestelmät päivitetään, Elronin kuulutukset tehdään rautatieasemalla vain viron kielellä. Myöhemmin on tulossa myös englanninkielisiä kuulutuksia. Elronin nettisivuilla tietoa on edelleen viroksi, venäjäksi ja englanniksi.

– Elronin verkkosivujen datan mukaan 50 prosenttia matkustajista käyttää sivuja viroksi ja loput joko englanniksi tai venäjäksi. Venäjänkieliset kuulutukset ovat historiallista perua, Kulderknup kertoo.

Viime vuosina muita kieliä, kuten englantia puhuvien matkustajien määrä on kasvanut, joten siirtyminen englanninkielisiin kuulutuksiin on Elronin mukaan välttämätöntä. Samalla odotukset luopua venäjänkielisistä kuulutuksista ovat viime aikoina kasvaneet.

Junamatkustajat ovat valittaneet venäjänkielisistä kuulutuksista Tallinnan rautatieasemalla sen jälkeen, kun Venäjä helmikuussa hyökkäsi Ukrainaan.