Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Länsiterminaali 1 muuttuu kulttuurikeskukseksi - David Lynchin ensimmäinen Suomen näyttely avataan sen tiloihin

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva ja käytöstä poistettu Länsiterminaali 1 muuttuu usean kuukauden ajaksi kulttuurikeskukseksi, kun Helsinki Photo Festival ottaa osan rakennuksesta haltuunsa.

Helsinki Photo Festival juhlii tänä vuonna viisivuotisjuhlavuottaan kahdella poikkeuksellisella näyttelyllä, jotka molemmat järjestetään Helsingin Sataman Länsiterminaali 1:ssä. Toinen näyttelyistä on retrospektiivishow, jossa esiintyy taiteilijoita yli 50 maasta, ja toinen on David Lynchin Infinite Deep -näyttely.

Ohjaamistaan elokuvista, kuten Eraserhead, The Elephant Man Blue Velvet ja Twin Peaks, tunnettu 76-vuotias David Lynch on vakiinnuttanut asemansa myös kuvataiteilijana. Infinite Deep -näyttely esittelee Lynchin surrealistista valokuvaa ensimmäistä kertaa Suomessa. Sen on kuratoinut tanskalainen valokuvaaja Christian Nørgaard, jolla on yksinoikeus käyttää David Lynchin valokuva-arkistoja.

Näyttelyn painopiste on Lynchin valokuvatöissä, jotka haastavat, provosoivat ja kutsuvat uteliaan vierailijan sisään hienovaraiseen visuaaliseen maailmaan. Näyttely on jaettu viiteen osaan: lumiukkoja, tehtaita, alaston, vääristyneitä alastonkuvia ja muotokuvia. Jaottelu tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutkia Lynchin valokuvateoksia ja ymmärtää hänen taiteellista tapaansa lähestyä skenaarioita, jotka ovat inspiroineet ja vaikuttaneet hänen elokuviinsa.

Helsinki Photo Festivalin retrospektiivinen näyttely puolestaan esittelee kaikki vuosina 2018–2022 esillä olleet teemat: Rakkaus, Anarkia, Luottamus, Peloton ja Usko sekä Dilla Djalil-Danielin, Arianne Clémentin ja Carl-Mikael Strömin kolme yksityisnäyttelyä.

Molemmat näyttelyt avautuvat perjantaina 4. marraskuuta ja ovat avoinna 28.2.2023 saakka.