Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa voi nähdä Elisabeth II:n, Jack Sparrown ja Leonardo da Vincin samassa paikassa – ainutlaatuinen vahanukkenäyttely avasi ovensa

Rocca al Maren -kauppakeskuksessa Tallinnassa on avautunut yksi Euroopan laajimmista vahanukkenäyttelyistä, jossa on nähtävillä historiallisia henkilöitä, kirjailijoita kuin näyttelijöitäkin. Mukana on yli 40 hahmoa ja esillä ovat niin Elisabeth II kuin Jack Sparrowkin.

Näyttelyn kuraattorin Armen Harutyunyan mukaan kaikki näyttelyn vahanuket ovat johtavien eurooppalaisten vahanukkemestareiden valmistamia ja niiden yksityiskohdat perustuvat historiallisiin lähteisiin ja tietoihin. Erityistä huomiota on kiinnitetty hahmojen pukuihin.

Vahanukkenäyttely on jaettu useisiin osiin, ja esillä on muun muassa historiallisia taiteilijoita ja kirjailijoita, tunnettuja näyttelijöitä ja laulajia sekä suosittuja elokuvahahmoja. Näyttelyn on kuraattorin mukaan tarkoitus olla sekä opettavainen että viihdyttävä.

– Kävijät voivat nähdä, miltä esimerkiksi Leonardo da Vinci, Salvador Dali ja Michelangelo näyttivät tosielämässä, Harutyuanya kertoo Pealinn-lehden haastattelussa.