Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Virolaiset sähköpotkulaudat kierrätetään nyt koruiksi – kestävä alumiini on niihin sopiva materiaali

Virolainen kuljetuspalvelu Bolt on yhdistänyt voimansa suunnittelija Tanel Veenren kanssa, joka puolestaan on luonut korumalliston Boltin käytöstä poistettujen sähköpotkulautojen osista.

Veenre on yksi Viron tunnetuimmista suunnittelijoista ja hänen korujaan kantavat niin julkisuuden henkilöt kuin maan entinen presidenttikin. Veenre on palkittu Lontoon Muotiviikoilla ja useilla kansainvälisillä- ja kansallisilla tunnustuksilla, kuten Estonian Cultural Awards -palkinnolla.

Hardwear-nimiseen mallistoon kuuluu yli 100 käsin tehtyä ranne-, korva- ja kaulakorua, jotka on valmistettu erittäin kevyestä ja kestävästä alumiinista. Jokaisen korun metalli on leikattu, muotoiltu, anodisoitu ja maalattu käsin.

Veenren suunnittelema mallisto sisältää myös koruja, jotka on viimeistelty pimeässä valoa heijastavalla pinnoitteella. Pinnoite on suunniteltu pitämään käyttäjän turvassa yöaikaan kaupungissa liikkuessa.

– Hardwear-mallisto perustuu samoille periaatteille kuin Boltin sähköpotkulaudatkin eli kestävyydelle ja turvallisuudelle. Kierrätysprosessissa noudatetaan meillä vakiintunutta zero waste -käytäntöä, projektin luova johtaja, Boltin Kerttu Keermaa kommentoi.

Tanel Veenre jatkaa korujen luomista Boltin vanhoista sähköpotkulaudoista ensimmäisen malliston lanseerauksen jälkeen.

– Oli hienoa käyttää Boltin sähköpotkulautojen laadukasta materiaalia tätä uniikkia projektia varten. Minulle kyseessä oli täysin poikkeuksellinen prosessi ja opin hyvin paljon alumiinin työstämisestä sekä geometristen muotojen käyttämisestä, joka sekin on minulle epätavallista, Tanel Veenre kertoo.