Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Matkailu lisääntyi Virossa syyskuussa 21 prosenttia edellisvuoteen verrattuna – suomalaismatkailijoiden määrä kasvoi 132 prosenttia

Viron majoitusliikkeissä yöpyi syyskuussa lähes 260 000 turistia, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 syyskuussa. Luvut selviävät Viron tilastokeskuksen julkaisemista matkailutilastoista.

Syyskuussa Viron ulkopuolelta tulevien turistien määrä majoitusliikkeissä kasvoi, mutta kotimaan matkailijoiden määrä puolestaan väheni. Yöpyneiden turistien ja kotimaan matkailijoiden määrä olikin Viron majoitusliikkeissä syyskuussa lähes yhtä suuri: ulkomaisia turisteja oli 129 600 ja kotimaan matkailijoita 130 100.

Viron tilastokeskuksen analyytikko Helga Laurmaan mukaan ulkomaalaisia turisteja oli 74 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2021, mutta ulkomaalaisten matkailijoiden määrä oli silti 32 prosenttia pienempi kuin pandemiaa ennen syyskuussa 2019.

– Kotimaanmatkailu, joka on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, väheni syyskuussa 7 prosenttia edellisvuodesta, mutta kotimaisia matkailijoita oli kuitenkin 24 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2019 ennen kriisiä, Laurmaan sanoi lehdistötiedotteessa.

Suurin osa ulkomaisista turisteista tuli syyskuussa Viroon Suomesta. Suomalaismatkailijoita yöpyi maassa 47 000, mikä on 132 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2021. Latviasta saapui 16 000 turistia, mikä on 74 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Suomesta saapuneiden matkailijoiden määrä ei syyskuussa saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa, mutta latvialaisten matkailijoiden määrä oli jo 23 prosenttia suurempi kuin ennen koronapandemiaa. Euroopan ulkopuolelta Viroon tulevien turistien määrä on edelleen huomattavasti pienempi kuin ennen pandemiaa.

Sekä ulkomaisista turisteista että kotimaan matkailijoista valta osa yöpyi Harjumaan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee. Toiseksi suosituin yöpymiskohde oli Pärnu ja kolmanneksi sijoittui Tartto.

Syyskuussa Virossa matkailijoita palveli 1 096 majoitusliikettä, joissa oli 23 000 huonetta ja 53 000 vuodepaikkaa. Huoneiden käyttöaste oli 43 prosenttia ja keskimääräinen yöpymisen hinta oli 45 euroa per henkilö eli kolme euroa enemmän kuin elokuussa.

Viron tilastokeskuksen matkailijatilastot eivät sisällä Ukrainan sotaa paenneita, joista monet ovat Virossa majoittuneet hotelleihin ja muihin majoitusliikkeisiin.