Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Suomalainen Michelin-kokki vierailee Tallinnassa marraskuussa – harvinaislaatuinen illalliskonsepti myi hetkessä loppuun

Michelin-tähdellä palkitun ravintola Inarin keittiömestari Kim Mikkola on saapunut marraskuuksi Tallinnaan viisihenkisen tiiminsä kanssa. Mikkola on luonut Tallinnaan varten innovatiivisen Kim x Kai -maistelumenun, joka yhdistää paikallista kulttuuria aasialaisiin vaikutteisiin.

Menun nimi Kim x Kai viittaa keittiömestarin lisäksi Tallinnan uudella trendialueella Noblessnerissa sijaitseviin taidekeskus Kaihin sekä ravintola Kampaihin.

– Tarkoituksena oli luoda kokonaisvaltainen konsepti, jossa ideana on yhdessä tekeminen. Yhteistyötä tehdään molempien paikkojen kanssa, mutta fyysiset tilat konseptille antaa ravintola Kampai, Kim Mikkola kertoo.

Maistelumenusta on tarjolla kaksi versiota: 12 ruokalajin Omakase-menu, jossa asiakakat istuvat Mikkolan keittiön ympärillä ja pääsevät seuraamaan annosten valmistumista sekä rennompi viiden ruokalajin Izakaya-menu. Molemmat ovat tarjolla ravintolassa torstaista lauantaihin.

– Molemmat menut sisältävät Inari-klassikoita vuosien varrelta. Viiden ruokalajin menu on kevyempi ja helpompi. Omakase-menussa kokemus on erilainen, kun ihmiset voivat seurata kokkaamista ja heidän kanssaan ollaan interaktiivisia koko illanvieton ajan.

Tuttuun tyyliinsä Mikkola ei ole Tallinnan konseptistaan sen ihmeemmin tiedottanut omia somekanaviaan lukuun ottamatta. Silti Omakase-menu on jo myyty loppuun.

– ETV:n Ringvaade-ohjelma kävi tekemässä konseptistamme jutun. Jos tv-ohjelma räjäyttää kysynnän, olemme valmiita jatkamaan konseptin kanssa joulukuun puolelle, Mikkola toteaa.

Kim Mikkola sulki palkitun Inari-ravintolansa heinäkuussa. Tarkoitus on kuitenkin avata ravintola myöhemmin jossain uudessa paikassa.

– Inarin sulkemisen jälkeen olen keskittynyt enemmän KotKot-konseptiin ja sen laajentamiseen. Nyt Helsingissä on jo neljä ravintolaa ja ehkä viideskin KotKot on tulossa. Vireillä on myös kaikenlaista muuta, josta kerron vähän myöhemmin.

Koko ravintola Inarin tiimi on muuttanut Tallinnaan marraskuuksi, mutta kiireiden takia porukka ei kuulemma vielä ole kauheasti ehtinyt tutustua kaupungin ravintolatarjontaan.

– Ei olla vielä ehditty tutustua kaupunkiin niin paljon kuin olisi haluttu. Tallinna on hyvä sekoitus kaikkea tuttua, tuntematonta ja turvallista. Siinä on paljon mannereurooppalaista fiilistä, johon totuin asuessani Tanskassa. Tallinnan on kuin Kööpenhamina 15 vuotta sitten. Se vain odottaa isoa alkuräjähdystä, Mikkola maalailee fiiliksiään kaupungista.