Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Ulkomaiset turistit törsäsivät Virossa heinä-syyskuussa 395 miljoonaa euroa – summa on vielä yli 100 miljoonaa euroa pienempi kuin pandemiaa edeltävinä aikoina

Ulkomaalaisten turistien määrä yli kaksinkertaistui Virossa vuoden kolmannella neljänneksellä. Vaikka turistien määrä ei ole vielä palautunut pandemiaa edeltävälle tasolle, vieraili Virossa heinä-syyskuussa yli kaksi kertaa enemmän ulkomaisia turisteja kuin viime vuoden vastaavana aikana. Tiedot selviävät Viron keskuspankin julkaisemista tilastoista.

Heinä-syyskuun aikana Virossa vieraili yhteensä 1 294 730 ulkomaista turistia, mikä on 116 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yli miljoonaa turistia eli 82 prosenttia kaikista matkailijoista saapui Viroon muista EU-maista. Ulkomaisista turisteista suurimman osan muodostavat suomalaiset, joiden määrä kolminkertaistui vuoteen 2021 verrattuna.

Ulkomaiset turistit käyttivät Virossa heinä-syyskuussa yhteensä 365 miljoonaa euroa, mikä on 215 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. mutta 110 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2019 eli ennen pandemiaa.

Lue myös: Matkailu kasvoi Virossa syyskuussa 21 prosenttia edellisvuoteen verrattuna

Myös virolaisten patoutunut matkustusinto on lähtenyt purkautumaan ja virolaiset vierailivatkin ulkomailla heinä-syyskuussa 932 201 kertaa, mikä on 85 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Matkoista 81 prosenttia tehtiin EU-alueen sisällä ja suosituimmat matkakohteet olivat Suomi ja Latvia, jonne tehtyjen matkojen määrät kasvoivat 77 ja 147 prosenttia. Turkki oli suosituin EU:n ulkopuolella sijaitsevista matkakohteista.

Virolaiset käyttivät vuoden kolmannella neljänneksellä ulkomailla matkaillessaan yhteensä 365 miljoonaa euroa, se on 155 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta 60 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuoden 2019 heinä-syyskuussa.