Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Hulppean liike- ja asuinkorttelin rakentaminen Tallinnan raviradan paikalle alkaa vihdoin ensi vuonna

Tallinnan vuonna 1923 rakennetun raviradan tontilla, Paldiski maantien varressa alkavat tämänhetkisten tietojen mukaan rakennustyöt. Uuden liike- ja asuinkorttelin pitäisi vihdoin saada rakennuslupa ensi vuonna ja rakennustöiden oletetaan kestävän 2–3 vuotta.

Uuden alueen jo viisitoista vuotta kestäneen suunnitteluprosessin aikana Tallinnan ravirata ehdittiin siirtää Saueen, Tuulan kylään, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä pääkaupungista. Uusi ravirata avautui kesällä 2021.

Tallinnan vanhan raviradan alueelle rakennetaan yhteensä 350 000 neliömetriä liike- ja asuintiloja sekä neljä toimistorakennusta, joista yhdestä rakentuu koko Viron suurin toimistorakennus. Ankkurivuokralaisina toimivat Swedbank ja Viron Elisa, joka siirtää pääkonttorinsa sinne. Kauppakortteliin on tulossa Rimin myymälä.

– Rakennuslupien saamisessa on ollut paljon työtä, mutta toivoa on, että voimme aloittaa rakentamisen ensi vuonna, rakennusliike EKE AS:n uudisrakennusjohtaja Karl Ader sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Tallinnan raviradan alueen kehittäminen on ollut pitkään jumissa maanomistaja Alfa Propertyn ja Tallinnan rakennusviraston välisten erimielisyyksien vuoksi. Alueelta puuttuu vesihuolto ja kaupunki olisi halunnut maaomistajan rakentavan sinne sadevedenpoistojärjestelmän pumppuhuoneineen.

Kuluneella viikolla kaupunginhallitus hyväksyi asetuksen siitä, kuinka monta katua, puistoa tai viemärijärjestelmään alueen omistajan on alueelle rakennettava, ja mitkä ovat kaupungin velvoitteet alueella.