Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Tallinkin uusi alus myöhästyy entisestään – uusi liikennöinnin aloitusajankohta ei ole vielä tiedossa

Tallinkin uuden MyStar-aluksen liikennöinnin aloitus viivästyy entisestään. Laivan piti aloittaa liikennöinti Helsinki-Tallinna-reitillä joulukuun ensimmäinen päivä, mutta laivalle tehtyjen merikokeiden aikana selvisi uusia lisäsäätöjä tarvitsevia kohteita.

Kyse on laivan propulsiojärjestelmästä, joka vaatii vielä lisäsäätöä ja linjauksia. Telakka tarvitsee lisäaikaa näiden teknisten töiden tekemiseen, joten aluksen uusi liikennöinnin aloitusajankohta ei ole toistaiseksi selvillä.

– Valitettavasti viimeisimpien merikokeiden tulokset eivät olleet tyydyttäviä, joten alus palasi maanantaina aamulla Rauman telakalle lisätöitä varten. Teknisiä töitä jatketaan niin kauan kuin on tarvetta varmistaaksemme, että reitille toimitetaan paras mahdollinen alus, Tallink-konsernin Head of Ship Management and Chief Captain Tarvi-Carlos Tuulik sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Lue myös: Tallinkin uuden aluksen liikennöinnin aloitus viivästyy edelleen – lisävuorot Helsinki-Tallinna-reitillä alkavat vasta joulukuussa

Tällä hetkellä Tallink odottaa Rauman telakalta uutta tietoa siitä, milloin kaikki tarvittavat työt valmistuvat, milloin alus on valmis lähtemään viimeisiin merikokeisiin ja milloin aluksen toimitusta ja liikennöinnin aloitusajankohtaa voidaan odottaa.

Tallinkin Megastar ja Star jatkavat liikennöintiä Helsinki-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti, kunnes MyStar aloittaa liikennöinnin.