Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Paikallispoliisi on poistanut Tallinnan kaduilta lähes 500 hylättyä ajoneuvoa – katujen talvikunnossapito on nyt helpompaa

Tallinnan paikallispoliisi johdolla on Viron pääkaupungin kaduilta kerätty tänä vuonna jo 428 hylättyä ajoneuvoa ja lisäksi 275 ajoneuvon poistaminen on vielä työn alla. Tämä on vapauttanut arvokkaita parkkipaikkoja muiden käyttöön ja parantanut katujen kunnossapidon laatua.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Vladimir Svetin mukaan on erittäin tärkeää päästä eroon hylätyistä ajoneuvoista ennen talven tuloa, sillä ne vaikeuttavat lumenpoistoa ja vievät parkkipaikkoja, joista muutenkin on talviaikaan pulaa.

– Pysäköintiongelmat yleensä pahenevat talven aikana, koska myös katujen varteen auratut lumikasat vievät tilaa. Romuajoneuvojen poisvienti vapauttaa parkkipaikkoja ja nopeuttaa lumenpoistoa katujen varsilta, Svet toteaa kaupungin tiedotteessa.

Tallinnan paikallispoliisi on poistanut eniten hylättyjä ajoneuvoja Lasnamäen (162 kpl), Mustamäen (76 kpl) ja Pohjois-Tallinnan (66 kpl) alueilta. Eniten romuajoneuvoja löytyi kaupungin laidoilla sijaitsevilta asuinalueilta, kuten Õismäeltä, Mustamäeltä ja Lasnamäeltä ja vähiten Tallinnan keskustasta, jossa pysäköinti on maksullista.

– Kun saamme ilmoituksen romuautosta, selvitämme ensin ajoneuvon taustaa. Yritämme myös ottaa yhteyttä sen omistajaan ja pyydämme häntä viemään auton pois. Jos tämä ei onnistu, poliisi voi rikosoikeudellisella päätöksellä siirtää ajoneuvon Lasnamäellä sijaitsevaan romuautoparkkiin, Tallinnan paikallispoliisin (Mupo) johtaja Aivar Toompere kertoo.

Tallinnan kaupungin järjestyssääntöjen mukaan romuauto on ajoneuvo, josta puuttuu osia, kuten ikkunat tai renkaat ja joka ulkonäöllään pilaa ympäristönsä ja voi olla vaaraksi muille. Seisontaan laitettu auto on puolestaan pitkään seisonut ajoneuvo, joka on pysäköity asianmukaisesti ja josta ei puutu osia, eikä se ole vaaraksi kenellekään.