Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa on joulutapahtumien huippuviikonloppu!

Joulukuun ensimmäinen viikonloppu käynnistää Tallinnassa niin joulumyyjäisten kuin monenlaisten joulutapahtumienkin sesongin.

Jo perjantaina 2. joulukuuta Tallinnan Vanhankaupungin seitsemän sisäpihaa muuttuvat satumaaksi, jossa rakastetut klassikkosadut heräävät uudelleen eloon. Sisäpihoilla seikkailevat tutut satuhahmot, jotka herätetään eloon monenlaisten ääni- ja valoinstallaatioiden avulla. Satumaisen ilmeen saavat seitsemän sisäpihaa ja katua eli Hopnerin talon piha, Ranskan instituutin piha, Pyhän Katariinan kirkon piha, Raatihuoneenkatu, Sõprus-elokuvateatterin edessä oleva aukio, Vihreän torin (Roheline turg) puisto Pikk-kadulla ja Saiakang-katu.

Perjantaina klo 18 alkaen on myös Tallinnan suomalaisen seurakunnan järjestämä Kauneimmat joululaulut -tapahtuma ruotsalaisessa Pyhän Mikaelin kirkossa (Rüütli tänav 9). Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja myös kaupungissa vierailevat turistit ovat tervetulleita mukaan.

Lauantaina 3. joulukuuta Tallinnan kansainvälinen naistenklubi järjestää Balti Jaam -torilla joulumyyjäiset, jonka tuotot menevät SOS-lapsikylän tueksi. Monet suurlähetystöt osallistuvat tapahtumaan ja myyvät omien maidensa jouluruokia ja -leivonnaisia sekä joululahjaksi sopivia tuotteita. Paikalla on myös joulupukki. Joulumyyjäiset ovat avoinna klo 12–16.

Myös Noblessnerissa sijaitsevan Igluparkin joulumaa on avoinna lauantaina ja sunnuntaina 3.–4. joulukuuta. Luvassa on lämpimiä juomia, elävää tulta, paahdettavia vaahtokarkkeja ja työpajoja lapsille. Igluparkin saunat ovat lämpimänä ja uimaankin pääsee. Tapahtuma on avoinna viikonloppuisin klo 12–22 aina 1.1.2023 saakka.

Sunnuntaina 4. joulukuuta vietetään taas maksutonta museosunnuntaita Tallinnassa. Silloin sisäänpääsy Tallinnan kaupungin hallinnoimiin museoihin on ilmainen kaikille. Museosunnuntaita on vietetty maaliskuusta 2022 alkaen ja se on tuonut paljon uusia kävijöitä Viron pääkaupungin museoihin.

Myös Viron museokauppojen joulumyyjäiset järjestetään sunnuntaina 4. joulukuuta Neitsyttornissa. Mukana tapahtumassa on museoita eri puolilta Viroa, ja ne myyvät omia joululahjoiksi sopivia tuotteitaan. Myyjäiset ovat avoinna klo 11–18 ja museosunnuntain kunniaksi sisäänpääsy Neitsyttorniin on kaikille ilmainen.

Toisesta adventista eli 4. joulukuuta alkaen eri puolilla Tallinnan Vanhaakaupunkia voi nähdä erilaisia jouluseimiä. Lisäksi jouluseimiä esittelevä näyttely avautuu Raatihuoneen edustalla 6. joulukuuta.