Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tänä jouluna klassikkosatujen sankarit seikkailevat Tallinnan Vanhankaupungin sisäpihoilla

Perjantaina 2. joulukuuta alkaen Tallinnan Vanhankaupungin seitsemän sisäpihaa muuttuvat satumaaksi, jossa rakastetut klassikkosadut heräävät uudelleen eloon. Sisäpihoilla seikkailevat tutut satuhahmot, jotka herätetään eloon monenlaisten ääni- ja valoinstallaatioiden avulla.

Satumaisen ilmeen saavat seitsemän vanhankaupungin pihaa ja katua eli Hopnerin talon piha, Ranskan instituutin piha, Pyhän Katariinan kirkon piha, Raatihuoneenkatu, Sõprus-elokuvateatterin edessä oleva aukio, Vihreän torin (Roheline turg) puisto Pikk-kadulla ja Saiakang-katu.

Sisäpihoilla henkiin heräävät kaikille tutut sadut, kuten ja Antoine de Saint-Exupéryn Pikku prinssi, Tuhkimo, Lumikki, Prinsessa Ruusunen, Ritari Siniparta, Satakieli ja Aladdinin taikalamppu.

Satupihat ovat avoinna päivittäin klo 10–20 aina 8.1.2023 saakka.

Lisäksi Tallinnassa voi nauttia kauniista jouluvaloista, joilla on koristeltu muun muassa vanhankaupungin katuja koristavat pienet joulukuuset sekä tornit ja keskiaikaiset porttiholvit. Valoihin on kiedottu esimerkiksi Paksun Margareetan tykkitorni, Neitsyttorni, Kiek in de Kök ja Pitkä Hermanni. Myös monet puut, suihkulähteet ja puistot ovat saanet omat valonsa. Lisäksi Vapaudenaukiolle rakennetaan taas valopuisto, joka kasvaa adventtiajan myötä ja saavuttaa täyden mittansa jouluksi.