Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinna saa oman elokuvastudion – elokuvakampuksen rakennustyöt alkavat ensi vuonna

Nimellä Tallinn Film Wonderland kulkevan elokuvakampuksen ja studioalueen rakentaminen Tallinnaan alkaa vuonna 2023. Rahoitus projektille on jo varattu kaupungin budjettiin.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Joosep Vimmin mukaan elokuvakampuksen rakentaminen on ehdottomasti yksi kaupungin elinkeinoelämän tärkeimmistä prioriteeteista.

– Uusi studioalue luo maailmanluokan työympäristön paikallisille elokuvantekijöille, mikä nostaa lahjakkaiden tekijöiden osaamista entisestään. Lisäksi se tuo Tallinnaan myös ulkomaisia huippunäyttelijöitä sekä heidän tuotantojensa tulot, Vimm sanoo tiedotteessa.

Elokuvatuotannot hyödyttävät Vimmin mukaan välillisesti myös muita toimialoja, kuten majoitus- ja ravintolapalveluita sekä matkailua ja viihdettä. Moni hyötyy hänen mukaansa uudesta studioalueesta.

Rakennettava elokuvakampuksen kiinteistö kuuluu Tallinnan kaupungille ja sille on myönnetty rakennuslupa jo vuonna 2021.