Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnalle on myönnetty vuoden 2025 Euroopan urheilupääkaupunki -titteli – luvassa on monenlaisia urheilutapahtumia

Tallinnan on nimitetty Euroopan vuoden 2025 urheilupääkaupungiksi. Tittelin luovutti Tallinna kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvartille kansainvälisen ACES Europen presidentti Gian Francesco Lupattelli Brysselissä joulukuun alussa järjestytyssä palkintogaalassa.

Titteli on ennen kaikkea tunnustus ja palkinto kaupungille, joka tunnetaan Euroopan mittakaavassakin urheilua kehittävänä ja edistävänä sekä terveellisiä ja aktiivisia elämäntapoja arvostavana kaupunkina.

Mihhail Kõlvartin mukaan tunnustus kertoo Tallinnan kaupungin panoksesta ja omistautumisesta urheilulle. Vuonna 2025 Euroopan urheilupääkaupunki -titteliä on tarkoitus juhlistaa Tallinnassa runsaalla ohjelmalla.

– Tavoitteenamme on järjestää koko vuoden ajan erilaisia urheilutapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat jännittäviä hetkiä urheilijoille ja kaikille heitä seuraaville, Kõlvartin sanoi.

Kaupunginjohtajan mukaan Tallinna on jo aloittanut juhlavuoden valmistelut.

Euroopan urheilupääkaupungin titteliä on jaettu vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna Euroopan urheilupääkaupunki oli Haag ja ensi vuonna titteli menee Glasgow'lle, jota seuraa Genova vuonna 2024.