Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Viron poliisi pysäytti Tallinnan satamassa ison lastin Suomesta varastettuja työkaluja

Viron poliisi- ja rajavartiolaitos (PPA) otti perjantaina Tallinnan satamassa kiinni viisi romanialaista, joiden hallusta löytyi satoja Suomesta varastettuja työkaluja. Työkalut löytyivät, kun poliisi tarkasti satamassa keräämiensä tietojen perusteella kaksi ajoneuvoa.

Delfi-uutissivuston haastatteleman Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen Suomen yhteyshenkilön Janek Pedaskin mukaan työkaluvarkauden työmailla Suomessa ovat lisääntyneet viime kuukausina ja Suomen poliisilta saatujen tietojen mukaan varastetut työkalut viedään monesti pois maasta.

– Kerättyjen tietojen perusteella oli syytä tarkistaa kaksi laivalla Viroon saapunutta ajoneuvoa. Niissä matkusti viisi romanialaista, jotka tunsivat toisensa. Toisesta ajoneuvosta löytyi satoja työkaluja, jotka tiedetään varastetuiksi Suomesta, Pedaskin kertoi.

Poliisi pidätti miehet, joiden epäillään tehneen omaisuusrikoksia myös muissa Euroopan maissa. Pedaskin mukaan Viron poliisi tekee tiivistä yhteistyötä pohjoisten naapurimaidensa kanssa.

– Tämä tapaus on erinomainen esimerkki toimivasta kansainvälisestä yhteistyöstä. Rikollisuus ei tunne nykyään rajoja ja yhteistyö maiden välillä on tärkeää. Meillä on tiivistä tiedonvaihtoa eri maiden kanssa eri puolilla maailmaa ja erityisen tiheä yhteydenpito lähinaapureidemme kanssa, Pedaskin kertoo.