Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Uusien nopeusvalvontakameroiden asentaminen Tallinnaan on pahasti myöhässä – kaupungin tavoitteena ei ole lisätä kameroiden määrää lähivuosina

Tallinnan kaupungin piti saada uudet automaattiset nopeusvalvontakamerat sataman ohi kulkevan Reiditien ja Piritan rantatien varteen jo viime vuoden loppuun mennessä.

Kameroiden asennus on kuitenkin kestänyt odotettua pidempään, joten tällä hetkellä teiden varsilla olevat kamerapylväät seuraavat vain liikenteen sujuvuutta, eivätkä mittaa nopeuksia. Vain Kristiinen kaupunginosan isossa risteyksessä sijaitsevat kamerat mittaavat myös nopeuksia.

Valmistelut nopeusvalvontakameroiden käyttöönottamiseksi alkoivat Tallinnassa jo viime syksynä.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Tanel Kiik sanoi Viron yleisradion haastattelussa, että kameroiden asennustyöt ovat kesken.

– Tällä hetkellä kaksi Tallinnan viidestä nopeusvalvontakamerasta on täysin toiminnassa, ja ne mittaavat nopeuksia Kristiinen risteyksessä, Kiik kertoo.

Apulaiskaupunginjohtajan mukaan Tallinnassa on enemmänkin paikkoja, erityisesti suuremmilla teillä ja vaarallisimmissa risteyksissä, joihin nopeusvalvontakameroita voitaisi asentaa. Tällä hetkellä kaupungin suunnitelmissa ei kuitenkaan ole asentaa lisää kameroita.

Vuonna 2021 Tallinnan kaupunki keräsi Kristiinen risteyksessä olevilla nopeusvalvontakameroilla lähes 50 000 euron sakkotulot. Viime vuoden tuloja ei vielä tiedetä.