Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Viro vaatii Venäjää vähentämään Tallinnan suurlähetystön henkilökunnan puoleen – diplomaattien pitää poistua Virosta helmikuun alussa

Viro on kehottanut Venäjää vähentämään Tallinnassa sijaitsevan suurlähetystönsä henkilöstön puoleen nykyisestä. Asiasta tiedotettiin Viron ulkoministeriön verkkosivuilla.

Venäjän suurlähetystön diplomaattien määrä pitää vähentää kahdeksaan, ja muuten lähetystössä työskentelevien määrän pitää laskea viiteentoista. Diplomaattien tulee poistua Virosta 1. helmikuuta mennessä.

Viron ulkoministeriön mukaan Venäjän suurlähetystön on lähetettävä takaisin Moskovaan 13 diplomaattia ja 15 hallinnolliseen-, tekniseen- ja palveluhenkilöstöön kuuluvaa henkilöä.

Viron ulkoministerin Urmas Reinsalun mukaan päätöksen tavoitteena on saada Viron ja Venäjän suurlähetystöjen välille tasa-arvo, mikä tarkoittaa sitä, että Moskovan ja Tallinnan suurlähetystöissä on saman verran virkoja.

Virolla on tällä hetkellä kahdeksan diplomaattia Moskovan suurlähetystössä eli muutoksen jälkeen molemmilla mailla on diplomaatteja yhtä paljon.

– Tämän hyökkäyssodan valossa Venäjä ei ole mukana edistämässä Viron ja Venäjän suhteita, joten uskomme, että sen suurlähetystön nykyinen koko ei ole perusteltu, Urmas Reinsalu sanoi tiedotustilaisuudessa.

Virolla on suurlähetystö enää Moskovassa. Muut lähetystöt Pietarissa ja Pihkovassa suljettiin viime vuoden keväällä.