Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Suomalaismatkailijoiden määrä kolminkertaistui Virossa marraskuussa – määrä ei vieläkään ole pandemiaa edeltävällä tasolla

Marraskuussa 2022 Viron majoitusliikkeissä yöpyi lähes 226 000 matkailijaa, mikä on 35 prosenttia enemmän kuin marraskuussa 2021. Sekä ulkomaisten turistien että kotimaan matkailijoiden määrä kasvoi. Luvut selviävät Viron tilastokeskuksen tuoreista matkailijatilastoista.

Virossa yöpyi marraskuussa 105 300 ulkomaista turistia ja 120 400 kotimaan matkailijaa.

– Verrattuna vuoden 2021 marraskuuhun ulkomaisia turisteja saapui Viroon jo 60 prosenttia enemmän. Suuri kasvu johtuu pääasiassa vertailupohjasta, eikä ulkomaisten turistien määrä ole vieläkään saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa. Kotimaisten matkailijoiden määrä majoitusliikkeissä teki kuitenkin uuden ennätyksen marraskuussa, Viron tilastokeskuksen analyytikko Helga Laurmaa kertoo.

Tuttuun tapaan majoitusliikkeissä yöpyneistä ulkomaisista turisteista suurin osa oli suomalaisia (42 000 henkilöä) ja heidän määränsä kasvoi vuoteen 2021 verrattuna 203 prosenttia. Suomesta saapuneiden matkailijoiden määrä ei vieläkään ole tavoittanut pandemiaa edeltävää tasoa, toisin kuin latvialaisten. Marraskuussa Viroon saapui 17 000 turistia Latviasta. Se on 30 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja jo 14 prosenttia enemmän kuin ennen pandemiaa.

Marraskuuhun 2019 verrattuna ulkomaisia turisteja saapui Viroon enemmän myös USA:sta, Italiasta, Ranskasta ja Saksasta. Sen sijaan Norjasta, Ruotsista ja Aasian maista saapuneiden turistien määrä on edelleen alle pandemiaa edeltävän tason.

Ulkomaisten turistien suosituimmat yöpymiskohteet sijaitsivat Harjumaan maakunnan alueella, jossa yöpyi 78 prosenttia matkailijoista. Myös suurin osa kotimaan matkailijoista (35 %) yöpyi Harjumaan maakunnaan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Marraskuussa Virossa matkailijoita palveli 954 majoitusliikettä, joissa oli tarjolla 21 000 huonetta ja 48 000 vuodepaikkaa. Yöpymisen keskihinta oli 45 euroa per henkilö. Se on euron enemmän kuin lokakuussa 2022.

Ulkomaalaisten turistien määrässä eivät ole mukana Ukrainasta saapuneet pakolaiset.