Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Viro saa oman museokortin

Huhtikuussa 2023 Viron museot saavat vihdoin oman museokortin. Muutaman vuoden kestäneen projektin tuloksena Viron museot ottavat käyttöön Suomessa käytössä olevan museokortin mallin mukaan suunnitellun yhteislipun.

Viron museokortissa on mukana 110 museota eri puolilta maata ja mukana ovat myös suomalaisten suosikkimuseot Tallinnassa eli taidemuseo Kumu ja Lentosataman merimuseo.

Lue myös: Viron museot lanseeraavat oman museokortin

Virossa museokortin tavoitteena on tehdä museokäynneistä entistä helpompia ja tukea koronapandemiasta toipuvaa museoalaa. Museokortti tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua Viroon rikkaaseen kulttuuriperintöön ja moniin museoihin. Museoiden näyttelyt vaihtuvat usein, joten tarjolla on vuosittain satoja näyttelyitä ja monia interaktiivisia elämyksiä.

Virossa museokortti on henkilökohtainen ja sen hinta on 59 euroa. Kortti tarjoaa omistajalleen rajattoman määrän museokäyntejä vuodessa. Museokortti on voimassa vuoden ensimmäisestä museokäynnistä alkaen.

Lue myös: Viron linnamuseot ovat julkaisseet yhteisen museokortin

Museokortin voi ostaa suoraan verkkosivuilta osoitteesta www.muuseumikaart.ee. Lisäksi museokortti on myynnissä valituissa Viron museoissa, jotka ovat ottaneet kortin käyttöön.

https://www.muuseumikaart.ee/

Virossa on tarjolla ainoastaan digitaalinen museokortti, joka on käytännössä QR-koodi joka pitää näyttää museoiden lippukassalla.