Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Englannin prinsessa Anne vierailee tiistaina Virossa

Englannin prinsessa Anne saapuu tänään tiistaina viralliselle valtiovierailulle Viroon. Vierailunsa aikana hän tapaa Viron presidentti Alar Kariksen ja käy myös Tapan sotilastukikohdassa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Prinsessa Anne on Challenger 2 -panssarivaunuilla varustetun brittiarmeijan panssarirykmentin kunniaeversti. Panssarirykmentti palvelee tällä hetkellä Tapassa osana Naton Forward Presence -taisteluryhmää ja prinsessa tapaa myös brittisotilaita osana vierailuaan.

Viron presidentin kanslian ilmoituksen mukaan Viron ja Britannian välinen yhteistyö sekä alueellinen ja eurooppalainen turvallisuustilanne ovat keskustelunaiheina myös Prinsessan tapaamisessaan Viron presidentin kanssa.

Prinsessan nykyinen matka on toinen Britannian kuninkaallisen perheen jäsenen virallinen vierailu Viroon kuningatar Elisabeth II:n kuoleman jälkeen syyskuussa. Edellisen kerran Prinsessa Anne vieraili Virossa vuonna 2019. Silloin hän vieraili Kadriorgissa ja tapasi silloisen Viron presidentin Kersti Kaljulaidin.