Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Vuonna 2022 Tallinnassa solmittiin 270 avioliittoa edellisvuotta enemmän – suosituimmat naimisiinmenokuukaudet olivat heinä- ja elokuu

Tallinnassa, Pärnu maanteen varressa, sijaitsevassa jugendtyylisessä avioliittopalatsissa solmittiin vuonna 2022 yhteensä 2 575 avioliittoa. Se on 270 avioliittoa enemmän kuin vuonna 2021.

Tallinnalaisten Onnenpalatsina tuntema toimisto, jonka virallinen nimi on Perekonnaseisuamet, on suomalaista maistraattia vastaava virasto. Siellä rekisteröidään kaikki Viron pääkaupungin syntymät, kuolemat, avioliitot ja avioerot.

Vanhin avioliiton viime vuonna solminut sulhanen oli 84-vuotias ja vanhin morsian 83-vuotias. Suosituimmat naimisiinmenokuukaudet olivat heinä- ja elokuu. Kumpanakin kuukautena solmittiin lähes 360 avioliittoa.

– Viime vuonna Tallinnassa solmittiin 270 avioliittoa enemmän kuin edellisvuonna ja kaiken kaikkiaan kaikista Virossa solmituista avioliitoista 47 prosenttia solmittiin meillä, Tallinnan väestötilastokeskuksen apulaisjohtaja Kristi Kail kertoo.

Syntyneiden määrä väheni viime vuonna Tallinnassa niin kuin muuallakin Virossa, mutta vauvoja syntyi pääkaupungissa kuitenkin 3 876 kappaletta, joista 65 oli kaksoispareja.

Lue myös: Syntyvyys romahti Virossa viime vuonna

Viime vuonna 985 ulkomaalaista, jotka tulivat 66 eri maasta, meni naimisiin Tallinnassa. Suurin osa heistä oli Venäjän (473) ja Ukrainan (175) kansalaisia. Lisäksi virolaiset solmivat avioliittoja muun maussa Venezuelasta, Malesiasta, Madagaskarilta, Keniasta ja Jordaniasta saapuneiden ihmisten kanssa.

Tallinnassa naimisiin menneistä naisista 1 802 otti miehensä sukunimen ja vain 52 miestä otti puolisonsa sukunimen.

Avioeroja Tallinnassa rekisteröitiin viime vuonna 1 027 kappaletta, mikä on 14 avioeroa vähemmän kuin vuonna 2021.