Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Kestävä kehitys kiinnostaa Suomenlahden molemmin puolin – Helsinki ja Tallinna etsivät uusia yhteistyötapoja kaupunginjohtajien tapaamisessa

Helsingin pormestari Juhana Vartiaisen johtama valtuuskunta vieraili viime viikolla Tallinnassa kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvartin luona. Tapaamisen painopiste oli kahden kaupungin välisen yhteistyön ja kestävien ratkaisujen kehittämisessä sekä taloussuhteiden elvyttämisessä.

Kõlvart ja Vartiainen keskustelivat kokouksessa muun muassa siitä, miten suurkaupungit voivat tukea entistä enemmän vihreän energian tuotantoa ja kestävien ratkaisujen kehittämistä.

– On erittäin tärkeää tukea kestävien ratkaisujen kehittämistä Itämeren suurissa kaupungeissa ja olla niiden edelläkävijä. Uskon, että yhteistyö Helsingin ja Tallinnan välillä mahdollistaa parhaat ratkaisut, Kõlvart sanoi tilaisuudessa.

Tallinnan on tänä vuonna Euroopan vihreä pääkaupunki ja tuo projektin myötä vihreitä innovaatioita kaupunkitilaan. Tavoitteena onkin tehdä Tallinnasta ympäristöasioiden osaamisen keskus Euroopassa.

Juhana Vartiaisen mukaan mahdollisuus testata ja kehittää erilaisia teknologioita ja vihreitä ratkaisuja molemmissa kaupungeissa luo paljon uusia yhteistyömahdollisuuksia maiden yrityksille. Vartiainen uskoo, että tällaisen yhteistyön seurauksena myös maiden väliset taloussuhteet kehittyvät.

Kaupunginjohtajat vaihtoivat myös kokemuksia ukrainalaisten sotapakolaisten vastaanottamisesta.

– Tallinna on pärjännyt erittäin hyvin pakolaisten suureen määrään nähden. Helsingissä on arviolta 4 000 ukrainalaispakolaista ja koko Suomessa heitä on 40 000. Tallinnassa heitä on lähes 44 000 ja koko Virossa 65 000, Vartiainen toteaa.