Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Vaalimainokset ja äänestäjiä kalastelevat ehdokkaat ilmestyivät kaduille Virossa

Myös Virossa järjestetään tänä keväänä parlamenttivaalit. Vaalikampanjat maaliskuun 5. päivä pidettäviin vaaleihin liittyen ovat käynnistyneet ja kadunvarsille ympäri Viroa ovat ilmestyneet ensimmäiset vaalimainokset. Myös ensimmäiset äänestäjiä tavoittelevat vaalitapahtumat järjestettiin viime viikonloppuna.

Esimerkiksi Viron vihreät jakoi vihannesten ja kukkien siemeniä äänestäjille omassa tapahtumassaan. Keskustapuolue puolestaan kutsui ihmisiä hiihtämään Piritalle. Paikalla olivat Viron entisen pääministerin Jüri Rataksen kampanjabussi ja Tallinnan kaupunginjohtajan Mihhail Kõlvartin kampanjajuna.

Isamaa-puolueen edustajat puolestaan jakoivat esitteitä, karkkia ja kyniä Tallinnan Balti Jaam -rautatieaseman läheisyydessä.

Vuonna 2022 perustettu Parempoolsed (suomeksi oikeistopuolue) osallistuu nyt ensimmäistä kertaa parlamenttivaaleihin. Heidän vaaliteltallaan äänestäjiä kiinnosti se, minkälainen puolue on kyseessä ja mitä asioita he aikovat saavuttaa politiikassa. Parempoolsed-puolueen ovat perustaneet entiset Isamaa-puolueen jäsenet.

Reformi-puolue kalasteli äänestäjiä Kristine-keskuksen kupeessa. Puolueen hallituksen jäsenen Kristen Michalin mukaan ehdokkailla on nyt kiire.

– Kolme tai neljä tapahtumaa viikossa ja lisäksi aamut ja illat. Keskustelutilaisuudet ja erilaiset ohjelmat sen päälle. Viimeisen kuukauden aikataulu tulee oleman erittäin intensiivinen, Michal sanoi Viron yleisradion haastattelussa.