Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Suomalaisten suosima ostoskeskus Tallinnassa lyhensi aukioloaikojaan

Tallinnan keskustassa sijaitsevat ja suomalaismatkailijoidenkin suosimat Kaubamaja-tavaratalo ja Viru-keskus ovat vuoden 2023 alusta lähtien sulkeneet ovensa sunnuntai-iltaisin kaksi tuntia aiempaa aikaisemmin.

Tavaratalo ja ostoskeskus ovat nykyään sunnuntaisin avoinna klo 10–19, mutta Kaubamaja-tavaratalon ruokaosasto on edelleen avoinna klo 9–22.

Kaubamaja-tavaratalon toimitusjohtajan Erkki Laugusin mukaan Virossa myymälöiden aukioloajat ovat pisimpiä koko Euroopan unionin alueella.

– Meillä on vallalla käsitys, että kauppakeskuksen on oltava saavutettavissa joka päivä ja milloin tahansa. Sellainen ei ole kuitenkaan yleistä muualla maailmassa, Laugus sanoo Postimees-lehden haastattelussa.

Erkki Laugusin mukaan joissain maissa sunnuntai on todella pyhäpäivä ja kaikki kaupat, myös ruokakaupat, ovat kiinni. Virolaisille tällainen olisi kuitenkin liian suuri muutos totuttuun.

– Pidämme siis tavaratalon edelleen sunnuntaisin auki, mutta lyhennämme aukioloaikoja illalla, Laugus selittää.

Saman näkemyksen jakaa myös Viru-keskuksen johtaja Gertti Kogermann, joka nostaa esiin myös asian taloudellisen puolen.

– Kauppakeskuksen aikaisemmalla sulkemisella on pieni myönteinen vaikutus kustannuksiin, erityisesti sähkösäästön kautta. Enkä usko, että tämän takia asiakkailta jää mitään tärkeitä hankintoja tekemättä, Kogermann sanoi haastattelussa.