Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Tässä ovat Tallinnan vaaranpaikat – onnettomuuksia sattuu erityisesti Vanhassakaupungissa

Vuosittain useat juhlatuulella olevat ihmiset joutuvat onnettomuuteen Tallinnan Vanhassakaupungissa ja valitettavasti muutama menettää jopa henkensä.

Tallinnan vanhakaupunki monine ravintoloineen on tärkeä osa kaupungin yöelämään. Myös monet kyseisessä kaupunginosassa sijaitsevat Airbnb-asunnot houkuttelevat sinne paljon juhlijoita. Juhlinnan tuoksinassa monelta unohtuu se, että historiallinen vanhakaupunki voi olla myös vaarallinen.

Tallinnan vanhakaupunki on täynnä pieniä kukkuloita, joita ei sen kaduilla kävellessä välttämättä huomaa. Korkeuserot ja kaupunginmuuri houkuttelevat kiipeilijöitä, vaikka vieressä on monin paikoin jopa kymmenien metrien pudotus. Näköalapaikat ja kaupunginmuuri ovatkin paikkoja, joissa sattuu eniten onnettomuuksia.

Uutissivusto Delfin haastatteleman poliisin mukaan, joka vuosi muutama ihminen menettää henkensä pudottuaan kaupunginmuurilta tai näköalapaikan reunalta alas. Lisäksi vielä useampi loukkaantuu.

Kaatumiset ovat poliisin mukaan yleisempiä kesällä ja talvella, ja syynä niihin on yleensä vahva humalatila. Juhlatunnelmissa tapahtuvia putoamisia taas sattuu ympäri vuoden.

Esimerkiksi elokuussa 2022 Tallinnan Vanhassakaupungissa menehtyi 44-vuotias mies, joka oli pudonnut useiden kymmenien metrien korkeudelta näköalatasanteen reunalta. Hän menehtyi heti tapahtumapaikalla saamiinsa vammoihin.