Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Uuden raitiolinjan rakentaminen sekoittaa Tallinnan liikennettä maaliskuusta alkaen – vaikeuksia on luvassa sekä autoilijoille että julkisen liikenteen käyttäjille

Maaliskuun 7. päivä alkavat Tallinnan matkustajasataman uuden raitiolinjan rakennustyöt. Noin 2,5 kilometrin mittaisen raitiolinjan pitäisi valmistua kesällä 2024.

Rakennustyöt vaikeuttavat huomattavasti sekä Tallinnan keskustan autoliikennettä että julkista liikennettä, erityisesti raitiovaunuliikennettä, joka loppuu kokonaan kesän lopulla. Lisäksi rakennustyöt vaikuttavat Virun pysäkiltä lähtevien bussien liikennöintiin.

Maaliskuussa rakennustyöt käynnistyvät A. Laikmaa -kadulla, joka kulkee Viru-keskuksen ja Tallink City -hotellin välissä. Osa kadusta kuin myös pätkä Gonsiori-katua suljetaan liikenteeltä.

Huhtikuun 14. päivä alkavat rakennustyöt satama-alueella, A-terminaalin läheisyydessä sijaitsevilla Kai- ja Kuunari-kaduilla. Huhtikuussa loppuu myös raitiovaunujen 2 ja 4 liikennöinti. Raitiolinjat 1 ja 3 kulkevat nuorten laulu- ja tanssijuhliin saakka, jotka järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa.

Samaan aikaan otetaan käyttöön väliaikainen raitiolinja 6, joka kulkee Koplin ja Tondin väliä ja korvaa osittain linjoja 2 ja 4. Tanssijuhlien päättymisen jälkeen heinäkuun alussa Narva maanteen ja Hobujaaman risteys suljetaan raitiovaunuliikenteeltä kokonaan.

Lisäksi elokuun lopussa raitiovaunuliikenne Koplin suuntaa lakkaa kokonaan marraskuun puoliväliin saakka. Lisäksi myös linjan 6 liikennöinti lakkaa. Näin ollen raitiovaunut eivät kulje Tallinnassa ollenkaan elokuun lopusta syyskuun puoliväliin asti.

Raitiolinjan rakentaminen vaikuttaa kevään ja kesän aikana myös 27 bussilinjaan. Suurin muutos on Viru-pysäkin sulkeminen liikenteeltä 1. kesäkuuta alkaen. Bussiliikenne ei voi käyttää pysäkkiä kahteen kuukauteen.

Tallinnan lentokentälle liikennöinyt raitiovaunu 4 korvataan bussilla 15, jonka reitti muutetaan molempiin suuntiin kulkemaan lentokentän kautta.

Uusi raitiolinja alkaa Kivisilla- ja Gonsiori-katujen risteyksestä Tallink City -hotellin naapurista ja kulkee Laikmaa-, Hobujaama-, Ahtri-, Laeva-, Kuunari-, Kai-, Logi-, Rumbi- ja Kursi-katujen kautta Mere- ja Põhja puiesteelle, jossa se yhdistyy nykyiseen Koplin suuntaan kulkevaan raitiotiehen.

Tulevaisuudessa uusi raitiolinja yhdistää Tallinnan matkustajasataman tulevaan Rail Baltic -terminaaliin Ülemistessä.

Tallinnan kaupunki suosittelee autonkuljettajia käyttämään puhelimeen ladattavaa Waze-sovellusta, johon kaikki liikennejärjestelyt ja ruuhkatilanteet päivitetään viipymättä.