Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Tallinnaan annettiin vaarallisen sään varoitus – syynä lumimyrsky ja liukkaat kadut

Tallinnaan on annettu Viron ympäristöviraston toimesta perjantaiksi vaarallisen sään varoitus kovan tuulen ja lumisateen vuoksi. Odotettavissa on myös vaihtelevan lämpötilan vuoksi liukkaita katuja ja teitä, jotka aiheuttavat ongelmia niin jalankulkijoille kuin autoilijoillekin.

Myös Tallinnan kaupunginvaltuusto varoitti kaupunkilaisia huonoista sääolosuhteista torstaina julkaisemassaan tiedotteessa, sillä rannikolla on odotettavissa voimakasta tuulta, joka voi puuskissa yltyä jopa 20–23 metriin sekunnissa.

Tallinnan kaupunkiympäristön ja yleisten töiden osaston varajohtajan Tarmo Sulgin mukaan kaupungin urakoitsijat ovat valmiina lumen poistoon ja liukastumisenestoon muuttuvissa sääolosuhteissa.

– Pyydämme kuitenkin kaikkia autoilijoita pitämään turvavälit, valitsemaan sopivan tilannenopeuden ja olemaan kärsivällisiä liikenteessä. Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden on hyvä varautua katujen liukkauteen, Sulg sanoi tiedotteessa.

Myös kaikkia kiinteistöjen omistajia kehotetaan tarkkailemaan katolle kertyvän lumen määrää ja poistamaan kaduille kertyvä lumi ja hiekoittamaan vaaralliset jäiset kohdat, jotka voivat aiheuttaa vaaraa jalankulkijoille ja autoille.