Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Viime vuonna Viron rautateillä kulki yli 7 miljoonaa matkustajaa – suosituin matkustuskuukausi oli toukokuu

Valtion omistama junaoperaattori Elron kuljetti vuonna 2022 Viron rautateillä yli 7,1 miljoonaa matkustajaa. Junamatkustajien määrä kasvoi yli miljoonalla vuoteen 2021 verrattuna ja suosituin matkustuskuukausi oli toukokuu.

Junamatkustajien määrä jäi Virossa kuitenkin vielä pienemmäksi kuin ennätysvuonna 2019. Sen sijaan Tallinna-Narva- ja Tallinna-Tartto-reiteillä puolestaan tehtiin uudet matkustajaennätykset.

– Narvan suuntaan kulki raiteita pitkin 569 000 matkustajaa ja Tarton suuntaan 1,21 miljoonaa matkustajaa eli enemmän kuin koskaan ennen, Elronin hallituksen puheenjohtaja Lauri Betlem sanoo tiedotteessa.

Vuoden 2022 aikana eniten junamatkoja tehtiin Tallinna-Riisipere-Turba-reitillä (1,2 miljoonaa) ja Tallinna-Paldiski-reitillä (1,18 miljoonaa).

Lue myös: Rautateiden sähköistys ja oikaisutyöt nopeuttaa junaliikennettä Virossa

– Junamatkustajien huimasti kasvava määrä asettaa meille paineita nostaa matkustajakapasiteettia nopeasti. Seuraavien neljän vuoden aikana Elronin junakalusto kasvaakin nykyisestä 38 junasta 54 junaan, Betlem kertoo.

Yhdessä Viron rautateiden samanaikaisesti toteutettavan infrastruktuurin kehittämishankkeen johdosta Elron pystyy lähitulevaisuudessa parantamaan asiakaspalveluaan ja tihentämään junavuoroja. Myös uusia työntekijöitä palkataan vuonna 2024, kun uudet sähköjunat otetaan käyttöön.