Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Onnea 105-vuotiaalle Virolle!

105 vuotta sitten, vuonna 1918 Viro julistautui itsenäiseksi valtioksi helmikuun 24. päivä. Siitä lähtien tätä päivää on juhlittu Viron itsenäisyyspäivänä ja kansallisena juhlapäivänä.

Tärkeää kansallista juhlapäivää vietetään Tallinnassa monin tavoin. Juhlinta aloitetaan jo klo 07.30 Toompealla, jossa Viron lippu nostetaan Pitkän Hermannin torniin. Lipunnostoseremonia alkoi vuonna 1989, jolloin Viron lippu korvasi tornissa aiemmin liehuneen Neuvostoliiton lipun.

Lipunnoston jälkeen Viron parlamentin Riigikogun puhemies ja Viron evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa pitävät puheen. Lisäksi tilaisuudessa luetaan Viron tasavallan itsenäisyysjulistus.

Klo 12 Tallinnan Vapaudenaukiolla alkaa Viron puolustusvoimien itsenäisyyspäivän paraati, jonka ottaa vastaan Viron tasavallan presidentti, ja paraatia johtaa Viron puolustusvoimien komentaja.

Paraatissa nähdään Viron ja sen liittolaisten sotilasyksiköitä ja jos sää on sopiva myös Viron ja useiden liittolaisten lentokoneet tekevät paraatin ylilennon.

Paraatin jälkeen Vapaudenaukiolla on mahdollisuus tutustua Viron puolustusvoimien ja sen liittolaisten sotilasvarusteisiin ja kalustoon.