Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Puolustusvoimien paraati sotkee Tallinnan keskustan liikennettä torstaina ja perjantaina

Perjantaina 24. helmikuuta vietetään Viron itsenäisyyspäivää. Siihen liittyvät juhlallisuudet ja Viron puolustusvoimien paraati sotkevat kaupungin liikennettä sekä torstaina 23. että perjantaina 24. helmikuuta.

Puolustusvoimien paraatin harjoitukset ja itse paraati aiheuttavat muutoksia Vapaudenaukion ja sen ympäristön liikennejärjestelyihin, joukkoliikenteen reitteihin ja pysäköintiin torstaista 23.2. klo 07 alkaen aina perjantaina 24.2. klo 19 saakka.

Puolustusvoimien yksiköt asettuvat perjantaina Vapaudenaukiolla jonoon klo 11 alkaen ja itse paraati alkaa klo 12. Paraatin ottaa vastaa Viron presidentti Alar Karis ja paraatia johtaa Viron puolustusvoimien komentaja Martin Herem.

Paraatiin osallistuu lähes 900 henkilöä, 25 kalustoyksikköä sekä kaksi orkesteria. Myös Ison-Britannian sotilassoittokunta Military Pipes & Drums on mukana.

Viron liittolaisten sotilasyksiköitä paraatissa on mukana Saksasta, Tanskasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta, Pohjois-Irlannista ja Yhdysvalloista.