Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Menetkö maaliskuussa Tallinnaan? – tietyöt sotkevat liikennettä ja vaikeuksia on luvassa sekä autoilijoille että julkisen liikenteen käyttäjille

Maaliskuun 7. päivä alkavat Tallinnan keskustassa mittavat tietyöt, kun matkustajasataman uutta raitiolinjaa ryhdytään rakentamaan.

Uusi noin 2,5 kilometrin mittainen raitiovaunulinja kulkee kesästä 2024 alkaen Tallinna keskustan läpi Laikmaa-, Hobujaama- ja Ahtri-katujen kautta matkustajasataman A- ja D-terminaaleihin.

Uuden raitiolinjan rakentaminen sekoittaa Tallinnan keskustan liikennettä vuoden ajan ja vaikeuksia on valitettavasti luvassa sekä autoilijoille että julkisen liikenteen käyttäjille.

Maaliskuussa rakennustyöt käynnistyvät Laikmaa -kadulla, joka kulkee Viru-keskuksen ja Tallink City -hotellin välissä. Osa kadusta kuin myös pätkä Gonsiori-katua suljetaan liikenteeltä.

Huhtikuun 14. päivä alkavat rakennustyöt satama-alueella, A-terminaalin läheisyydessä sijaitsevilla Kai- ja Kuunari-kaduilla. Huhtikuussa loppuu myös raitiovaunujen 2 ja 4 liikennöinti. Huhtikuussa otetaan käyttöön myös väliaikainen raitiolinja 6, joka kulkee Koplin ja Tondin väliä ja korvaa osittain linjoja 2 ja 4.

Raitiolinjat 1 ja 3 kulkevat nuorten laulu- ja tanssijuhliin saakka, jotka järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa. Tanssijuhlien päättymisen jälkeen heinäkuun alussa Narva maanteen ja Hobujaaman risteys suljetaan raitiovaunuliikenteeltä kokonaan.

Elokuun lopussa raitiovaunuliikenne Koplin suuntaa lakkaa kokonaan marraskuun puoliväliin saakka. Lisäksi linjan 6 liikennöinti lakkaa. Näin ollen raitiovaunut eivät kulje Tallinnassa ollenkaan elokuun lopusta syyskuun puoliväliin asti.

Tallinnan kaupunki suosittelee autonkuljettajia käyttämään puhelimeen ladattavaa Waze-sovellusta, johon kaikki liikennejärjestelyt ja ruuhkatilanteet päivitetään viipymättä. Lisätietoja tietöiden edistymisestä saa myös Tallinnan kaupungin englanninkieliseltä nettisivulta.