Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Tallinna ja Tartto ottivat kovat keinot käyttöön sähköpotkulautojen villin pysäköinnin kuriin saamiseksi

Tulevalla kesäkaudella sähköpotkulautojen pysäköintijärjestelyt muuttuvat sekä Tallinnassa että Tartossa uutisoi Viron yleisradio.

Tarton kaupunki on solminut virolaisoperaattori Boltin kanssa sopimuksen, jonka mukaan sähköpotkulautoja ei saa pysäköidä ollenkaan alle 1,5 metriä leveille jalkakäytäville maaliskuun alusta alkaen. Sähköpotkulautojen pysäköintioikeus säilyy kuitenkin leveämmillä jalkakäytävillä. Uudet pysäköintisäännöt koskevat vain kaupunkien keskusta-alueita, eivätkä ulotu kaupungin laitamille.

Uusi rajoitus on kirjattu myös Viron tieliikennelakiin ja Tallinnan kaupunkikin suunnittelee sen käyttöönottoa.

Ensin Tallinnan kaupunki odottaa apulaiskaupunginjohtaja Tanel Kiikin mukaan Viron valtion täyttävän lupauksensa ja kehittävän päivitettyä tieliikennelakia eteenpäin. Suunnitelman mukaan jokainen kunta voisi tulevaisuudessa päättää itse oman alueensa säännöt sähköpotkulautojen nopeusrajoituksin, pysäköintiin ja muihin teknisiin asioihin liittyen.

Tanel Kiikin mukaan tällaiset päätökset eivät ole vielä tulevana kesäkautena mahdollisia ja tieliikennelain kehittäminenkin jää seuraavan parlamentin vastuulle. Tallinnan kaupunki on jo rakentanut sähköpotkulaudoille noin 70 omaa pysäköintialuetta villin pysäköinnin kuriin saamiseksi, mutta Kiikin mukaan määrä ei ole vielä riittävä.

Lue myös: Virossa sähköpotkulautaonnettomuudet ovat lisääntyneet 64 prosenttia

Helsinki sallii tulevana kesänä sähköpotkulautojen pysäköinnin keskustassa niille varatuille pysäköintialueille. Kaupungissa toimivia operaattoreita (Bird, Bolt, Lime, Ryde, Tier ja Voi) on pyydetty määrittämään pysäköintipaikat sovelluksiinsa niin, ettei käyttäjä voi pysäköidä sähköpotkulautaa muualle.