Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Viron terveysvirasto sulki suositun kylpylän Tartossa – syynä korkeat Legionella-bakteeripitoisuudet

Viron terveysvirasto on sulkenut toistaiseksi Tartossa olevan V Spa -kylpylähotellin. Syynä ovat kylpylän vesiputkista otetut näytteet, joista paljastui lähes 100-kertaa normaalia korkeampia Legionella-bakteeripitoisuuksia.

Viron terveysvirasto tarkasti V Span ja muita kohteita sen jälkeen, kun iäkäs, riskiryhmään kuuluva henkilö oli niissä vierailtuaan sairastunut Legionella-bakteerin aiheuttamaan legioonalaistautiin. Terveysvirasto pyytää viimeisen kahden viikon aikana kylpylässä vierailleita tarkkailemaan omaa terveydentilaansa.

Terveysvirasto keräsi torstaina lisää vesinäytteitä selvittääkseen bakteerin aiheuttaman saastumisen laajuuden. Sen jälkeen V Spa suorittaa tilojensa huolellisen siivouksen, johon kuuluu myös kloorikäsittely.

– V Spa voi avata ovensa vieraille, kun sen testitulokset ovat taas normaalirajoissa, Viron terveysviraston eteläisen alueen johtaja Tiia Luht sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

ETV:n ohjelmassa haastatellun V Span johtajan Gea Puidakin mukaan energian hinnan noususta huolimatta kylpylä ei ole laskenut veden lämpötilaa säästääkseen kustannuksissa.

V Span mittava siivousoperaatio jatkuu Puidakin mukaan lauantaihin asti ja uudet näytteet Viron terveysvirastolle otetaan kylpylästä ensi viikon alussa.

Suomessa YLE uutisoi tammikuussa perheenäidistä, jonka legioonalaistauti vei viime syksynä sairaalaan. Sairastumisen syyksi paljastuivat kohonneet Legionella-bakteeripitoisuudet sekä Pieksämäen uimahallissa että Leppävirran Vesileppiksessä.