Suomessa Michelin-tähdellä palkitun ravintola Inarin keittiömestari Kim Mikkola pystytti loppuvuodesta 2022 pop up -ravintolan Tallinnan uudelle trendialueelle Noblessneriin.
Lue myös: Suomalaisen Michelin-kokin harvinaislaatuinen illalliskonsepti myytiin Tallinnassa hetkessä loppuun
Ravintolan innovatiivinen maistelumenu teki hyvin kauppansa ja keittiömestari tiimeineen viihtyi kaupungissa niin hyvin, että avasi maaliskuun alussa Tallinnaan Izakaya -vaikutteisen Kampai By Kim Mikkola -ravintolan. Uusi ravintola toimii samoissa tiloissa Noblessnerissa kuin aiempi pop up -ravintola.
Vuonna 2019 perustetun ravintola Kampain perustaja Indrek Kasela etsi ravintolalleen uutta henkeä ja vetäjää, kun tiet Kim Mikkolan kanssa kohtasivat.
– Tapasimme Mikkolan kanssa pian hänen Tallinnaan muuttonsa jälkeen viime kesänä. Sovimme pian, että hän avaa tiimeineen KIM x KAI -popupin Kampaihin loppuvuodeksi 2022. Yhdessä tekeminen oli saumatonta ja hauskaa. Olen todella iloinen, että Mikkola lähti vetämään Kampain uutta tulemista, Kasela iloitsee.
Uuden ravintolan tyyli nojaa Izakaya-tyyliseen elämykseen, jossa vieraat toivotetaan tervetulleiksi kuin isännän olohuoneeseen. Kampaita tituleerataankin Baltian ensimmäiseksi Izakaya- tyyliseksi ravintolaksi.
– Haluamme toivottaa aivan kaikki tervetulleiksi uuteen olohuoneeseemme Tallinnassa. Filosofiamme mukaisesti luksuselämykset kuuluvat aivan kaikille ja tahdoimme luoda kokemuksen, joka on aidosti kaikkien saatavilla - laadusta tinkimättä, Mikkola toteaa.
Kampai By Kim Mikkola -ravintolan ovet avautuivat maaliskuun alussa. Uudessa paikassa jatkaa ravintola Inarista tuttu tiimi. Keittiötä johtaa Kim Päivästö, jonka luottoparina toimii ennen Inaria lukuisissa huippuravintoloissa työskennellyt Karoliina Jaakkola. Salista vastaa Inarissa sommelierina ja hovimestarina toiminut Ella Norwood.
Samassa, entisen sukellusvenetelakan tiloihin tehdyssä rakennuksessa uuden ravintolan kanssa sijaitsee muitakin ravintoloita sekä kansainvälinen nykytaiteen keskus, taidegalleria ja art house -elokuvateatteri. Kesällä rakennuksen edustalla toimii 160-paikkainen merellinen terassi.
Kim Mikkola avasi ravitola Inarin vuonna 2018. Sitä ennen hän työskenteli pitkään esimiestehtävissä maailman parhaana ravintolana pidetyssä kööpenhaminalaisessa Nomassa. Lisäksi Mikkola pyörittää kansainvälistyvää kanahampurilaisista tunnettua KotKot-katuruokaketjua ja kotiruokaan keskittyvää Koti by Kim Mikkola -konseptia.