Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Tallinnassa voi tilata nyt suomalaisen taksin – "Puhelin on alkanut soida"

Joulukuusta 2022 lähtien Tallinnassa on voinut tilata käyttöönsä myös suomalaisen taksin, kun pirkanmaalainen Ylitalo Yhtiöt tuli mukaan kaupungin taksimarkkinoille.

Suomessa yrityksellä on ajossa 75 taksia, mutta Tallinnassa vasta kaksi. Luotettaville suomalaiskuskeille olisikin yrityksen toimitusjohtajan Matti Ylitalon mukaan töitä tarjolla Suomenlahden toisella rannalla.

– Palkkaisin heti 2–3 kuskia töihin, kun löytäisin sopivan tyypin. Meillä on kuskeille tarkat laatukriteerit eli ihan kuka tahansa ei käy, Ylitalo kertoo.

Tällä hetkellä molemmat suomalaistaksia Tallinnassa ajavat kuskit ovat suomalaisia, jotka puhuvat viroa sen verran, että tulevat toimeen myös paikallisten asiakkaiden kanssa.

– Voisin ottaa hyvin suomea puhuvan ja luotettavan virolaisenkin töihin, Ylitalo toteaa.

Matti Ylitalon mukaan taksia ajamalla on Tallinnassa mahdollista päästä kohtuullisiin ansioihin, vaikka kilpailu on kovaa.

– Laskin, että jos saamme viisi prosenttia Tallinnaan saapuvista suomalaisista käyttämään Ylitalo Yhtiöiden taksia, niin se olisi jo hyvä bisnes. Hiljaisina aikoina tukena ovat sitten Bolt-sovelluksen tuomat kyydit.

Tiukasta kilpailutilanteesta huolimatta Tallinna on Matti Ylitalon mukaan yrittäjäystävällinen paikka.

– Tallinna on upea paikka yrittää ja täällä on paljon suomalasia palveluita, mutta taksipalvelua ei vielä ollut. Niinpä päätin sellaisen perustaa. Suomalainen taksipalveluhan on aikaisemmin ollut suunnattoman hyvää, samalla rahalla olet saanut vähän enemmän eli oven avauksen ja laukut takaboksiin. Sitä haluamme tarjota Tallinnassakin.

Minkä takia suomalaismatkailija tilaisi Virossa suomalaisen taksin paikallisen sijaan?

– No minkä taksia suomalainen menee ulkomailla mieluummin suomalaiseen baariin kuin paikalliseen. Itsekin käytän mieluummin suomalaisia palveluita, mutta Suomi-lisää meillä ei tarvitse Tallinnassa maksaa. Hinnat ovat samat kuin muillakin, Ylitalo vakuuttaa.

Tallinnassa Ylitalon taksien aloitusmaksu on 3,90 euroa ja kilometrikorvaus vuorokaudenajasta riippuen 0,99 tai 1,10 euroa. Hinnat ovat samaa luokkaa kuin Tallink Taksolla ja Forus Taksolla.

– Tallinnassa taksien kilpailutilanne on haastavampi kuin Suomessa, koska esimerkiksi suurin osa taksitolpista on varattu Tallinkin ja Foruksen takseille, emmekä pääse ajamaan satamaterminaalien ja lentokentän ovien eteen, Ylitalo toteaa.

Ylitalo Yhtiöillä on Tallinnan takseilleen oma tilausnumero, joka yhdistyy suoraan vapaana olevalle kuskille. Numeron kautta onnistuu myös ennakkotilauksen tekeminen.

– Hiljaisen alkuvuoden jälkeen puhelin on alkanut soida ja epäilen, että emme kesällä pysty vastaamaan kysyntään. Kaikki matkailijat eivät kuitenkaan halua käyttää taksisovelluksia, Ylitalo toteaa.

Seuraavaksi Matti Ylitalo aikoo tuoda Tallinnaan minibussin, jolla voi tarjota kyytejä pienille ryhmille.

– Pikkubusseja on Tallinnaan liikenteessä tosi vähän eli niille on kysyntää.