Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Street view saa pian tuoreita kuvia virolaiskaupungeista - Googlen kamera-autot palaavat Viron kaduille ensi viikolla

Googlen 360-asteen kameroilla varustetut Street view -kuvausautot palaavat Viron kaduille ensi viikolla ja ryhtyvät kuvaamaan maata ristiin rastiin saadakseen tuoretta kuvamateriaalia Google Mapsin kuvapankkiin.

Kevään ja kesän aikana kuvausautot ajelevat läpi niin pienet kuin suuretkin kadut Tallinnan lisäksi Tartossa, Valgassa, Pärnussa, Võrussa, Viljandissa, Põlvassa, Narvassa, Kuressaaressa ja Haapsalussa sekä niiden ympäristössä.

Melko helposti havaittavat kuvausautot aloittavat kuvausurakkansa Viron yleisradion mukaan 21. maaliskuuta ja kuvaukset voivat säiden salliessa jatkua aina syyskuulle saakka.

Kuvista sumennetaan Googlen tietosuojakäytännön mukaan ulkona liikkuvien ihmisten kasvot, ajoneuvojen rekisterikilvet ja arkaluontoiset sijainnit.

Googlen Street View -kuvausautot ovat kiertäneet Viron teitä ja katuja useita kertoja viimeisen vuosikymmenen aikana, joten sen kuva-arkistojen avulla on helppo nähdä, miten jotkut alueet ovat muuttuneet ja kehittyneet.