Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24. Tietyöt Tallinnan matkustajasatamassa alkoivat – A-terminaalin autoliikenne siirtyy poikkeusreiteille

Perjantaina 17. maaliskuuta käynnistyivät uuden raitiolinjan rakennustyöt myös Tallinnan matkustajasataman A-terminaalin ympäristössä.

A-terminaalille johtava Kai-katu on suljettu kokonaan liikenteeltä, mutta satamaan, pysäköintialueille ja matkustajaterminaaleille pääsy taataan koko rakennustöiden ajan poikkeusreittejä pitkin.

Ajo satama-alueelle tapahtuu rakennustöiden ajan pääasiassa Sadama-kadun kautta. Lisäksi osa sataman liikenteestä ohjataan Rumbi-kadun kautta.

– Keskustassa alkaneet raitiolinjan rakennustyöt ovat sujuneet hyvin, joten nyt voimme siirtyä suunnitelmien mukaan satama-alueelle. Toivomme satama-alueella liikkuvilta autoilijoita ymmärrystä ja pyydämme heitä olemaan tarkkaavaisia ja noudattamaan väliaikaisia liikennemerkkejä, Tallinnan ympäristö- ja kunnanhallituksen johtaja Jaan Tarmak toteaa.

Uuden noin 2,5 kilometrin mittaisen raitiolinjan pitäisi valmistua kesään 2024 mennessä ja siihen liittyvien muiden rakennustöiden, kuten jalkakäytävien päällystystöiden, liikenteenohjauslaitteiden asennuksen ja bussipysäkkien asennuksen pitäisi valmistua helmikuuhun 2025 mennessä. Koko projektin rakennuskustannusten arvioidaan olevan lähes 46 miljoonaa euroa.

Projektin etenemistä voi seurata raitiolinjan omilla verkkosivuilla, jossa on saatavilla tietoa julkisen liikenteen muutoksista ja uudelleen reitityksestä sekä autoliikenteen poikkeusjärjestelyistä.