Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan kaduille ilmestyy pian Toots-niminen paloauto – parantaa keskustan paloturvallisuutta

Viron pelastuslaitos on ilmoittanut ottavansa käyttöön Tallinnan keskusta-alueella lähitulevaisuudessa uuden sammutus- ja pelastusajoneuvon, joka on kooltaan tavallista paloautoa pienempi.

Pienen ja nopeamman pelastusajoneuvon edut tulevat hyvin esiin Tallinnan keskustassa, missä kadut ovat kapeita ja auton ohjaaminen haastavaa. Tavallista paloautoa lähes 11 tonnia kevyemmällä ajoneuvolla pääsee myös lähemmäs palopaikkaa.

Uusi pelastusajoneuvo, joka nimikilpailun myötä nimettiin Tootsiksi, käyttää tulipalojen sammuttamiseen veden ja painevaahtosammutusjärjestelmän yhdistelmää, joka soveltuu hyvin nimenomaan pienien tulipalojen sammuttamiseen rakennusten sisällä.

– Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehostaa ja parantaa pelastuskykyämme. Uudenlainen pelastusajoneuvo, jolla pääsee nopeammin ja lähemmäs palopaikkaa, on sellainen. Tulevaisuus ja kokemukset näyttävät tuleeko tällaisia ajoneuvoja käyttöömme lisää, Viron pelastuslaitoksen pääjohtaja Kuno Tammearu sanoo.