Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Joukkoliikenteen suosio on jälleen nousussa Tallinnassa – tehtyjen matkojen määrä kasvoi viime vuonna 27 prosenttia

Joukkoliikenteen suosio on lähtenyt nousuun Tallinnassa alkuvuonna. Kasvua vuoden 2022 ensimmäisiin kuukausiin on jo nyt yli 30 prosenttia.

Tallinnan kaupunginjohtajan Mihhail Kõlvartin mukaan ilmaisen joukkoliikenteen tarjoaminen Tallinnassa on välttämätön tukitoimenpide kriiseistä selviytymiseen. Kasvava matkustajamäärä myös osoittaa sen tärkeyden.

– Maksuton joukkoliikenne on suuri apu pienituloisille perheille, mutta samalla se on myös vaihtoehto yksityisautoilulle. Varsinkin nyt kun kohonneet polttoaineiden hinnat eivät ole enää kohtuullisia monelle auton käyttäjälle, Kõlvart sanoo kaupungin tiedotteessa.

Vuonna 2022 Tallinnassa tehtiin julkisen liikenteen kulkuvälineillä lähes 96,3 miljoonaa matkaa, mikä oli 27 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021.

– Jos verrataan vuoden 2022 tammi- ja helmikuuta kuluvan vuoden kahteen ensimmäiseen kuukauteen, niin matkojen määrä on kasvanut kuudesta miljoonasta yhdeksään miljoonaan eli noin 34 prosenttia, Kõlvart sanoo.

Tallinnan kaupungin vuoden 2023 budjettiin on varattu joukkoliikenteelle 120,3 miljoonaa euroa, johon lisätään vielä 300 000 euroa kesäkuukausien ajaksi suunnitellulle yöbussien pilottiprojektille.