Tallinnan sataman naapurissa sijaitsevien alkoholimyymälöiden parkkipaikat ovat jo viikkojen ajan olleet viikonloppuisin täynnä suomalaismatkailijoiden autoja.
Viinaralli Viroon näyttää käynnistyneen uudestaan. Mutta mikä on esimerkiksi nelosoluen hintaero Suomen ja Viron välillä? Onko se niin iso, että kannattaa matkustaa Tallinnan laivalle tai jopa Tallinnan satamaan saakka?
Lue myös: Lidlin 0,99e -olut jäi historiaan
Selvitimme, mitä laatikollinen (24 kpl) ALe Coq Premium Export 5,2 % -olutta maksaa Suomenlahden molemmin puolin.
Viime vuosina Helsinki-Tallinna-reitillä seilaavat risteilijät ja pika-alukset ovat kunnostautuneet hyvissä juomatarjouksissa. Niiden pre order -valikoimien hinnat ovat olleet monesti Tallinnan alkoholimyymälöitä edullisempia. Lisäksi laivalta ostetuista tölkeistä ei tarvitse makaa panttia, joten säästöä syntyy heti Viroon verrattuna 2,40 euroa per salkku.
Tällä hetkellä halvinta A.Le Coq-olutsalkkua myy Tallink ja hinta on 14,90 euroa. Se on jopa halvempaa kuin Latvian Superalkossa, jossa salkku pantteineen maksaa 15,39 euroa. Eckerö Linella hinta on 17,90 euroa ja Viking XPRS:llä 21,50 euroa.
Tallinnan satamassa olutsalkun myy edullisimmin Superalko, jossa hinta on pantteineen 18,39 e. Cityalko, joka on samaa yritystä, mutta toimii eri nimellä, myy 4,7%-vahvuista olutsalkkua pantteineen 17,39 eurolla. Viron Prismasta olutsalkun saa hintaan 19,38 euroa, joka sisältää pantit.
Suomessa Alko ei ainakaan tällä hetkellä myy A.Le Coq-olutsalkkua, mutta S-ryhmän valikoimiin olut kuuluu. Triplan Prismassa yksittäisen tölkin hinta oli 1,72 euroa. Hintaa salkulle tulee pantteineen 41,28 euroa. Näin ollen Tallinnan laivalta saa lähes kolme olutsalkkua samalla hinnalla kuin Suomesta yhden.
*Hinnat on kerätty huhtikuussa 2023 yritysten verkkosivuilta ja myymälöistä. Viron Prisman kohdalla olutsalkun hinta on laskettu kahdesta 12 kpl:n pakkauksesta. Alkolla ei ole kyseistä olutta valikoimissaan.