Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tässä ovat Viron vuoden 2023 parhaat elintarvikkeet – sopivat hyvin myös ruokatuliaisiksi

Viron elintarviketeollisuusliitto palkitsee vuosittain Viron parhaat elintarvikkeet.

Tänä vuonna parhaan elintarvikkeen -palkinnon saivat HKScan Estonian raparperi-minttu-kuivamausteella marinoidut porsaan varraslihat.

Lisäksi liitto myönsi kolmelle muulle tuotteelle kultamitalit. Parhaan alkoholittoman juoman palkinnon sai A. Le Coqin suodattamaton Aura-luomuomenamehu, parhaana alkoholijuomana palkittiin Livikon Grafter's Wild Forest Gin ja parhaan lisäarvoa tarjoavan elintarvikkeen palkinnon sai Valion laktoositon Alma Vita+ persikka-chia-jogurtti.

– Vaikka huomasimme tänä vuonna kriisiajoista johtuvan lievän laskun osallistumisaktiivisuudessa, voin kuitenkin sanoa, että Virossa elintarvikealan tuotekehitys jatkuu vahvana, Viron elintarviketeollisuusliiton johtaja Sirje Potisepp sanoo.

Kilpailuun osallistuneiden tuotteiden perustella todeta, että tämän vuoden trendejä elintarviketeollisuudessa ovat tuotteiden sokeripitoisuuden laskeminen ja kasviperäisten tuotteiden lisääntyminen.

Lisäksi monet tuotteet tarjoavat kuluttajille lisäarvoa niihin lisättyjen kuitujen, proteiinin, vitamiinien, kivennäisaineiden ja maitohappobakteereiden muodossa. Myös tuotepakkauksia kehitetään koko ajan kuluttajaystävällisimmiksi.

– Tänä vuonna puhtaat ja perinteiset maut hallitsivat kilpailussa. Tarjolla oli myös tuttuja makuja uudella tavalla, kuten juomista tuttu raparperi, joka nyt siirtyi maustaman jälkiruokia ja lihatuotteita, Potisepp lisää.

Viron parhaat elintarvikkeet -kilpailuun osallistui tänä vuonna 137 eri tuotetta 50 eri yrityksestä. Mukana oli 25 elintarvikealan suuryritystä ja 25 pientä alueellista valmistajaa.