Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Itämerellä seilaa nyt vähemmän laivoja - Tallink suunnittelee mittavia irtisanomisia Virossa ja Latviassa

Tallink-konserni on viime viikkoina kertonut useammankin aluksensa pitkäaikaisesta ulosvuokrauksesta ulkomaille. Tällä viikolla yritys kertoi satojen työntekijöiden irtisanomisesta Virossa ja Latviassa.

Tallink on ilmoittanut tällä viikolla sekä Viron että Latvian ammattiliitoille ja työttömyyskassoille suunnitelmastaan optimoida merenkulkualan työntekijöiden määrää eli toisin sanoin irtisanoa satoja työntekijöitä.

Syynä ovat Star- ja Isabelle-alusten pitkäaikaiset, usean vuoden mittaiset vuokrasopimukset, jotka on tehty ilman miehistöä. Tämän takia Tallink ei pysty tarjoamaan töitä entiseen tapaan kaikille työntekijöille.

Virossa irtisanomiset koskevat pääasiassa laivojen huoltohenkilöstöä ja Latviassa sekä huolto- että teknistä henkilöstöä. Mahdollisten irtisanomisten piirissä on Virossa 400 henkilöä ja Latviassa 100 henkilöä.

– Olemme tähän asti pyrkineet tarjoamaan pitkäaikaisten vuokrasopimusten piirissä olevien alusten miehistölle töitä muilla aluksilla, mutta nyt se ei ole mahdollista, kun Star- ja Isabelle-alus ovat muualla, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo Postimees-lehden Investor-verkkosivuston haastattelussa.

Lue myös: Tallink vuokrasi Starin Irlantiin ja Isabellen Kanadaan pitkäaikaisella sopimuksella

Tallink-konserni toteutti vastaavanlaisen prosessin viime vuoden toisella puoliskolla ruotsalaisessa tytäryhtiössään Tallink Silja AB:ssa, kun Galaxy-aluksen säännölliset matkat Turku-Tukholma-reitillä päättyivät.