Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Vietätkö vappua Tallinnassa? – tässä ovat kaupungin parhaat vappubrunssit!

Virossa ei tunneta suomalaista vappuperinnettä piknikeineen, eikä siellä syödä sillilounaitakaan vappupäivänä.

Tänä vuonna vappuaatto osuu kuitenkin sunnuntaille, joten pitkää vappuviikonloppua Tallinnassa viettävät voivat juhlistaa vappuaattoa brunssin merkeissä jossakin Tallinnan viihtyisistä kahviloista ja ravintoloista.

Aamiaisen ja lounaan yhdistelmänä tunnetut brunssit ovat nykyään suosittuja myös paikallisten keskuudessa, joten pöytävaraus on suositeltavaa tehdä etukäteen.

Sekä Tallink Spa & Conference Hotel satamassa että Tallink City Hotel keskustassa tarjoilevat brunssia sunnuntaisin klo 12–15. Tallinkin brunssin erikoisuus on se, että hintaan kuuluu rajaton määrä kuohuviiniä. Brunssin hinta on 33 euroa ja Club One -asiakkaille 30 euroa. Kuohuviinipullot on katettu pöytiin tyylikkäästi coolereissa. Tarjottava kuohuviini on italialainen Tallink Siljan laivan kuohuviini.

Alkupalapöydässä on laaja valikoima erilaisia salaatteja, tahnoja, leikkeleitä, juustoja ja pieniä cocktailpaloja. Lämpimien ruokien buffetissa on sekä pieniä annoksia, kuten uppomunia ja graavilohta että perinteisempiä vaihtoehtoja, kuten pekonia, makkaroita ja kanan siipiä. Brunssin tarjoilut on rakennettu niin, että myös lapsille löytyy sieltä syötävää. Jälkiruoaksi on tarjolla mm. kakkua, jäätelöä, suklaamoussea ja lettuja.

Tallink Spa & Conference Hotellin brunssi on suunniteltu erityisesti perheille, joten lapsille on siellä luvassa ohjelmaa ja yllätyksiä. Lisäksi brunssipöydästä löytyy vohvelikone.

Kadriorgin puiston alueella on muutamakin ravintola, jotka tarjoilevat brunssia. Historialliseen huvilaan rakennettu ravintola Mon Repos kattaa brunssin sunnuntaisin klo 11–14. Brunssilla jokainen voi tilata mieleisiään annoksia erikoismenusta.

Kadriorgissa sijaitsee myös ravintola Rudolf, joka tarjoilee ranskalaisen ja eurooppalaisen keittiön herkkuja. Brunssi on tarjolla sunnuntaisin klo 10–15. Listalla on monia klassisia aamiaisannoksia, kuten munakokkelia, puuroa, French toastia ja lettuja.

Valokuvataiteenmuseo Fotografiska tarjoilee nykyään sunnuntaibrunssia ravintolan puolella vain valittuina sunnuntaina. Mutta ei hätää, museon alakerran kahvilasta herkullisia brunssiannoksia saa, joka sunnuntai klo 10–17. Kahvilaan ja ravintolaan pääsee ilman museolippua.

Noblessnerissa sijaitsevan Põhjala Tap Room -panimoravintolan brunssille ei ole kiire, sillä sitä tarjotaan koko päivän ajan. Tarjolla on monenlaisia aamiaisherkkuja, kuten bageleita munia ja pekonia, kanavohveleita ja makeita lettuja.

Tallinnan keskustassa sijaitsevassa Rotermannin korttelissa oleva viiniravintola R14 tarjoilee monipuolista sunnuntaibrunssia klo 11–15. Ravintolassa on erillinen brunssimenu, josta asiakas voi tilata mieleisiään ruokia sekä juomia. Tarjolla on muun muassa munakasta, burrataa, häränsilmämunia ja lettuja sekä vohveleita. Juomamenussa on tuorepuristettuja mehuja, smoothieita ja brunssidrinkkejä, kuten Mimosaa ja Belliniä.