Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Suomalaispariskunta hankki osuuden tallinnalaisesta rock-klubista – välillä heidät löytää myös baaritiskin takaa

Tallinnan keskustassa, aivan Kaubamaja-tavaratalon kulmalla on toiminut vuodesta 2018 lähtien rock-klubi Barbar.

Astetta raskaampaa rokkia tarjoilevan metallibaarin ovat löytäneet myös monen suomalaismatkailijat ja klubilla esiintyykin säännöllisesti suomalaisia bändejä.

Hauska yksityiskohta on se, että baarin perustaja Madis Velström on suomalaisvirolaisen metallibändi Killhallin ainoa virolaisjäsen. Eikä tila, jossa baari sijaitsee, ole myöskään ihan tavallinen, sillä se on vanha Sampo-pankin konttori. Alakerran backstagella on vielä vanha kassakaappikin tallella.

Keväällä 2023 Barbar sai kaksi uutta suomalaisosakasta, kun pariskunta Christina Daous ja Tommi Jantunen ostivat osuuden baarista.

– Olemme käyneet baarissa sen perustamisesta lähtien, sillä silloin asuimme ihan sen naapurissa. Tykästyimme paikkaan niin paljon, että Christina jopa jakoi paikan flyereita kaupungilla. Vuosien kuluessa tutustuimme myös baarin omistajaan Madikseen, Tommi Jantunen kertoo.

Viime kesänä yksi pariskunnan ja Madiksen yhteinen kaveri kysyi, olisivatko Christina ja Tommi kiinnostuneita baarin osakkuudesta, sillä Madis kaipasi apua sen markkinointiin erityisesti suomalaisille.

– Mietimme asiaa ja kävimme baarin talouslukuja läpi. Harkinnan jälkeen päätimme lähteä mukaan, sillä meillä kaikilla on sama tavoite: viedä eteenpäin niin suomalaista kuin virolaistakin musiikkia, Christina Daous toteaa.

Christina ja Tommi ovat asuneet Virossa jo kauan. Tommi saapui Tallinnan opiskelemaan vuonna 2011 ja jäi sille tielleen. Christinan yrittäjävanhemmat puolestaan muuttivat Viroon vuonna 2004 ja 12-vuotias tyttö tuli tietenkin mukana. Lopullisesti Christina jäi Viroon vuonna 2014.

Baariosakkuuden lisäksi pariskunnalla on päivätyö Daous Media & Entertainment -perheyrityksessä.

– Kyllä meidät voi löytää muutaman kerran kuukaudessa Barbarin tiskin takaa, mutta Madis vastaa pääasiallisesti baarista ja sen arjesta. Me teemme töitä taustalla, Christina sanoo.

Barbar tarjoaa livemusiikkia lähes kaikkina viikonloppuina perjantai- ja lauantai-iltaisin. Tarjolla on muutakin kuin rokkia ja metallia, kuten esimerkiksi Blues Jam -iltoja ja karaokea.

– Asiakkaina käy niin virolaisia kuin suomalaisiakin. Lisäksi on paljon kansainvälistä porukkaa, kuten Tallinnassa asuvia expateja. Asiakkaita yhdistää se, että kaikki tykkäävät raskaammasta rokista ja metallimusiikista, Tommi Jantunen sanoo.

Musiikin lisäksi baarissa on tarjolla mm. itse Tšekistä maahan tuotua olutta sekä virolaisen Käbliku-pienpanimon tekemää Barbar-nimikko-olutta. Ja koska ollaan Virossa, näitä erikoisoluita voi ostaa myös mukaan.

– Ja tietenkin hanassa on Hartwallin harmaata, Christina ja Tommi naurahtavat.

Touko- ja kesäkuussa Barbarissa on luvassa useampikin suomalaisbändin keikka. Esimerkiksi 13.5. on Rammstein Tribute Night: Rumstain ja 26.5. on The Boogie Moosesin keikka. Kesäkuussa puolestaan on Nirvana Tribute Night (2.6.). Tarkempi klubin keikkakalenteri löytyy sen nettisivuilta.

Rock-klubi toimii myös erilaisten tapahtumien pitopaikkana ja sitä voi toki vuokrata yksityistilaisuuksiin.

– Toukokuussa meillä voi katsoa jääkiekon MM-kisoja ja toimimme myös Rock Hockeyn SM-kisojen after party -paikkana, Tommi vinkkaa.

Tulevaisuudessa tämän kolmikon tavoitteena on tuoda isompiakin nimiä baariin esiintymään ja jatkaa Madiksen jo aloittamaa konserttitapahtumien ja festivaalien järjestämistä muualla.