Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Virolainen robotti voi pian tuoda ruokakassin kotiovellesi - S-ryhmä aloittaa ruokaostosten robottikuljetukset pääkaupunkiseudulla

S-ryhmä ja virolainen Starship Technologies, joka on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja, aloittavat kevään ja kesän aikana robottikuljetukset seitsemän osuuskaupan alueella.

Ensimmäisessä vaiheessa robottikuljetukset alkavat HOK-Elannossa, jossa robotteja pilotoitiin menestyksekkäästi jo viime vuonna. Nyt pääkaupunkiseudulla toimiva lähikauppaketju Alepa ja Starship ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen robokuljetuksista Alepan asiakkaille. Suomessa Alepa on ensimmäinen toimija, joka otti käyttöön ruoan robottitoimitukset vuonna 2022.

Robottikuljetukset käynnistyvät tällä viikolla kolmessa espoolaisessa Alepa-myymälässä ja laajenevat jo muutaman päivän kuluttua myös Helsinkiin, josta mukana ovat Alepa Pajamäki, Alepa Etelä-Haaga ja Alepa Pasilanraitio. Kuljetukset laajentuvat myös Vantaalle alkukesän aikana.

Seuraavassa vaiheessa kesän aikana kuljetukset alkavat kuudessa osuuskaupassa Tampereella, Turussa, Porissa, Raumalla, Jyväskylässä ja Oulussa.

– Saimme viime vuonna positiivista palautetta asiakkailta Espoossa ja uskomme, että myös Helsingissä ja Vantaalla palvelu otetaan vastaan hyvin. Robottimme tarjoavat asiakkaille nopean, kätevän ja ympäristöystävällisen tavan tehdä ruokaostoksia, Starship Technologiesin pääjohtaja Alastair Westgarth sanoo.

Nopeat robottikuljetukset ovat osa S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaiden toiveisiin perustuvaa kehitystyötä. Niillä halutaan vastata asiakkaiden toiveeseen saada erityisesti kaupunkialueilla ostokset nopeasti kotiin kuljetettuna. Robotit kuljettavat ostokset asiakkaalle keskimäärin tunnissa tilauksesta.

– Nopeiden toimitusten kysyntä kasvaa voimakkaasti. Starshipin robottiteknologian avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ostokset nopeasti ja luotettavasti kuljetettuna ympäri Suomea ja vieläpä melko ihastuttavalla tavalla, CDO Jarkko Kyttänen S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Starshipin akkukäyttöiset robotit ovat tehneet vuodesta 2018 alkaen yli 4 miljoonaa itsenäistä toimitusta vähentäen samalla hiilidioksidipäästöjä ja liikenneruuhkia kaupungeissa.

S-ryhmällä robottikuljetuksen hinta on 3,90 euroa ja robotti voi kuljettaa kerralla 2 ruokakassia tai 9 kilon painosta ostoksia.