Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan Fotografiska saapuu kesällä Suomeen – aloittaa yhteistyön Stockmannin kanssa

Tukholmasta lähtöisin oleva kansainvälinen valokuvataiteen museo Fotografiska saapuu kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomeen.

Tallinnan Fotografiska avaa 9. kesäkuuta Helsingin keskustan Stockmannilla ainutlaatuisen tekoälyinstallaation, joka tutkii ihmisten ja heidän elottomien esineidensä välistä rakkautta. Installaation on luonut virolainen monimedia- ja installaatiotaiteilija Alyona Movko-Mägi, jonka työt tutkivat taiteen, teknologian ja ihmiskokemuksen kohtaamisia. 

”Live, Love, Stuff!” – tekoälyinstallaatio kootaan Alyona Movko-Mägin johdolla suomalaisia osallistaen.  Teos tulee perustumaan suomalaisten tarinoihin lempiesineistään, joita ilman he eivät voisi kuvitella elävänsä. 

– Meillä ihmisillä on kyky muodostaa vahvoja kiintymyksiä elämämme esineisiin, ja on kiehtovaa nähdä, kuinka paljon vaivaa näemme elottomien esineiden hankinnassa ja vaalimisessa sekä kuinka niistä voi tulla meille pakkomielteitä, Alyona Movko-Mägin toteaa.

Fotografiska kutsuu kaikkia suomalaisia osallistumaan installaation tarinan tekemiseen kirjautumalla osoitteeseen www.fotografiska.ee/helsinki ja vastaamalla muutamiin kysymyksiin itselle rakkaista esineistä.

Vastaukset tulevat heräämään eloon tekoälyn kautta ja lopputuloksena syntyy sarja rakkaustarinoita esineille. Prosessiin osallistuminen on täysin anonyymiä, eikä henkilötietoja tulla keräämään.   

– Olemme iloisia tästä ainutlaatuisesta yhteistyöstä, sillä suomalaiset ovat ottaneet Tallinnan Fotografiskan lämpimästi vastaan aina avajaisista lähtien, ja toivommekin tämän kiinnostuksen Fotografiskaa kohtaan jatkuvan myös Helsingissä. Baltiassa merkittäväksi tavarataloketjuksi kasvanut suomalainen Stockmann on luonteva taho tälle yhteistyölle, Tallinnan Fotografiskan johtaja Margit Aasmäe sanoo.

Fotografiskan ”Live, Love, Stuff!” -installaatio avautuu Helsingin keskustan Stockmannilla pe 9.6.2023 klo 10. Installaatio on nähtävillä tavaratalon 8. kerroksessa elokuun loppuun saakka.