Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan kaupunki kutsuu mukaan aamuvarhain järjestetyille linnunlauluretkille

Tallinnassa voi toukokuussa osallistua opastetuille, aamuvarhain järjestetyille linnunlauluretkille, jotka ovat osa vuoden 2023 Euroopan vihreä pääkaupunki -ohjelmaa.

Teemavuoden aikana Tallinna järjestää ympäri kaupunkia erilaisia retkiä, joiden tarkoituksena on esitellä luonnon monimuotoisuutta.

Linnunlauluretkien oppaana toimii harrastelijaornitologi Peep Veedla, joka johdattaa osallistujat tarkkailemaan Tallinnassa eläviä lintuja ja esittelee niiden laulua.

Tallinnassa on tavattu lähes 200 suojeltua kasvi- ja eläinlajia, joista noin puolet on lintulajeja ja neljäsosa kasveja.

– Hyvin harvoissa pääkaupungeissa on niin monipuolisia elinympäristöjä kasvi- ja eläinlajeille kuin Tallinnassa. Luonnon monimuotoisuutta esittelevät matkat tarjoavat mahdollisuuden tutustua Tallinnan luontoon ja kertovat siitä, kuinka sitä voidaan suojella ja säilyttää, luontomatkojen järjestäjä ja johtava luonnonsuojeluasiantuntija Meelis Uustal Tallinnan ympäristö- ja kunnallisvirastosta kertoo.

Osallistuminen linnunlauluretkille on maksutonta, mutta niihin pitää rekisteröityä etukäteen täällä.

Jokaiselle retkelle mahtuu mukaan 25 ihmistä