Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tanskalaispanimo avasi jo toisen ravintolan Tallinnaan – Helsingin ravintola sulkeutui viime vuonna

Mikkeller on vuonna 2006 Kööpenhaminassa perustettu tanskalainen pienpanimo.

Se on sittemmin valittu useasti Tanskan parhaaksi ja kaksi kertaa maailman viidenneksi parhaaksi panimoksi.

Mikkeller avasi ensimmäisen olutravintolansaTallinnassa kesällä 2022. Ravintola sijaitsee Viru-keskuksen uudessa ravintolamaailmassa. Oluen lisäksi ravintola tarjoilee burgereita, wingsejä ja ranskalaisia erilaisten kastikkeiden kanssa.

Jo keväällä 2023 panimo avasi Tallinnassa myös toisen ravintolan. Sen sijainti on asiakasvirtojen näkökulmasta huippu – panimoravintola sijaitsee vanhassa kaupungissa Tallinnan matkailutoimiston naapurissa, kivenheiton päässä Tallinnan Raatihuoneentorilta.

Uudessa ravintolassa on hanassa 16 erilaista Mikkeller-olutta. Lisäksi tarjolla on muita huippulaatuisia käsityöoluita, cocktaileja ja viininystäville kuratoitu viinimenu.

Ruokalistalla on luomutuotteista ja paikallisista raaka-aineista valmistettuja pikkuannoksia ja välipaloja oluen oheen. Tarjolla on esimerkiksi falafeleja, rapeita kanapaloja ja juurileipää ja maksapateeta.

Sunnuntaisin panimoravintola tarjoaa brunssia klo 11–15. Silloin aamiais- ja ruoka-annoksia voi valita erityisestä brunssimenusta. Toukokuussa tarjolla oli muun muassa uppomunia, tartar-voileipiä, juurileipää ja parsaa.

Helsingin Kalevankadulle Mikkeller avasi viidennenkymmenennen olutravintolansa jo vuonna 2019. Vuoden 2022 lopulla ravintola kuitenkin sulki ovensa.