Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tuletko kesällä Tallinnaan? - tässä ovat kaupungin huipputapahtumat

Lähestyvä kesä tarjoaa monenlaista ohjelmaa lomaansa Tallinnassa viettäville suomalaismatkailijoille. Keräsimme yhteen kesän 2023 huipputapahtumat Tallinnassa.

Toukokuu

Tallinn Music Week

Toukokuun toisella viikolla 10.–14.5. kaupunkifestivaali Tallinn Music Week levittäytyy Viron pääkaupungin kaduille. Paikalle saapuu musiikin ystäviä niin Virosta kuin ulkomailtakin ja monipuolinen konserttiohjelmisto ilahduttaa eri puolilla kaupunkia. Monet konserteista ovat myös ilmaisia ja niitä järjestetään mitä eriskummallisimmissa paikoissa. Tapahtuman ohjelmisto tarkentuu vielä ja ajankohtaiset tiedot löydät sen verkkosivuilta.

Museoiden yö

Toukokuun 20. päivä vietetään kansainvälistä Museoiden yötä, jolloin Viron museot ja muut vastaavat laitokset pitävät ovensa avoinna paljon normaalia pidempään. Lisäksi sisäänpääsy museoihin on ilmainen ja monissa museoissa on myös tarjolla erikoisohjelmaa.

Maijooks

Toukokuussa järjestettävä LHV Maijooks on ollut vuosia Viron suurin vain naisille tarkoitettu kuntoliikuntatapahtuma. Tänä vuonna juoksutapahtuma järjestetään 20. toukokuuta ja lähtöpaikkana toimii Tallinnan laululava. Valittavana on kaksi matkaa 7 ja 3 kilometriä. Matkat voi taittaa joko juosten, kävellen tai sauvakävellen. Reitit kulkevat Laululavan ja Maarjamäen ympäristön teillä ja kuntopoluilla.

Kesäkuu

Vanhankaupungin päivät

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–4.6. Tallinnassa vietetään tuttuun tapaan Vanhankaupungin päiviä. Silloin Tallinnan Vanhankaupungin kadut, pihat ja aukiot täyttyvät ilmaisista musiikki-, teatteri- ja taidetapahtumista, jotka liittyvät tavalla tai toisella vanhankaupungin kulttuuriperintöön. Myös matkailija voi viikonlopun aikana tutustua Tallinnan pitkään historiaan ja osallistua monenlaiseen tekemiseen. Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy sen verkkosivuilta.

Tallinnan suuri ruokakatu

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.–4.6. katetaan Tallinnan laululavalle taas koko Viron suurin katuruokavalikoima. Lisäksi luvassa on viihdeohjelmaa, kuten konsertteja ja kilpailuja. Lapsille on tivoli.

ERKI-muotinäytös

Kesäkuun 17. päivä Tallinnassa järjestetään Viron taideakatemian opiskelijoiden vuosittainen muotinäytös, josta on vuosien saatossa tullut yksi Viron muotimaailman keskeisiä tapahtumia. Tänä vuonna muotinäytös järjestetään ensi kertaa kahdessa paikassa – ensin Põhjala-panimon tiloissa ja sitten klubitapahtumistaan tunnetussa HALL:issa. Molemmat paikat sijaitsevat Noblessnerissa.

Scorpionsin konsertti

Kesäkuun 17. päivä Tallinnan laululavalle saapuu konsertoimaan saksalainen hevibändi Scorpions.

XIII nuorten laulu- ja tanssijuhlat

Tänä vuonna Tallinnassa järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa eli 30.6.–1.7. lasten ja nuorten laulu- ja tanssijuhlat jo 13. kerran. Suurtapahtuma järjestetään Tallinnassa vain neljästi kymmenen vuoden aikana ja se kantaa mukanaan virolaisille tärkeitä arvoja, kuten rakkautta omaa maata, kieltä, kulttuuria ja tapoja kohtaan. Juhlilla esiintyy noin 10 000 tanssija ja 30 000 laulajaa, joten luvassa on hieno elämys!

Heinäkuu

Tallinnan keskiaikapäivät

Heinäkuun toisena viikonloppuna 6.–9.7. Tallinnan Vanhassakaupungissa järjestetään taas Keskiaikapäivät. Silloin Raatihuoneentorin ja Nigulisten kirkon ympäristö muuttuu keskiaikaiseksi hansakaupungiksi, joka tarjoaa matkailijalle monenlaista nähtävää ja koettavaa. Luvassa on niin ritarikoulu kuin erilaisia työpajojakin ja päästä kokeilemaan jousiammuntaa. Lisäksi on luvassa elävää musiikkia ja tanssiesityksiä.

Tallinn Cup

Heinäkuun 7.–9. päivä Tallinnassa pelataan kansainvälinen nuorten jalkapalloturnaus Tallinn Cup. Kyseessä on yksi Viron suurimpia jalkapalloturnauksia, jossa on mukana sekä virolaisia että vierailevia ulkomaalaisia joukkueita. Paikalle odotetaan jopa 150 joukkuetta.

Tallinnan meripäivät

Viron pääkaupungin neljässä satamassa järjestetään 14.–16.7. Tallinnan meripäivät. Kyseessä on tunnelmallinen keskikesän festivaali, joka kokoaa yhteen yli 200 taiteilijaa ja esiintyjää. Kaikissa neljässä satamassa – matkustajasatamassa, Patarein merilinnoituksella, Lentosatamassa ja Noblessnerin satamassa on luvassa monipuolista ohjelmaa, kuten elävää musiikkia, kalatoreja, markkinoita ja lapsille oma ohjelmaa. Lisäksi Tallinnaan saapuu suuri joukko vierailevia veneitä ja laivoja, joissa pääsee vierailemaan.

Hurts-yhtyeen konsertti

Heinäkuun 25. päivä brittiduo Hurts konsertoi Tallinnan laululavalla ja esittää uusinta tuotantoaan viidenneltä albumiltaan Faith sekä aiempia hittejään.

Megadethin konsertti

Heinäkuun 26. päivä on Megadethin vuoro saapua konsertoimaan Tallinnan laululavalle.

SUME-festivaali

Heinäkuun viimeinen viikonloppu 29.–30.7. Tallinnassa järjestetään SUME-festivaali, joka kokoaan yhteen hyvää musiikkia, herkullista ruokaa, taidetta, installaatioita ja erilaisia aktiviteetteja koko perheelle. Tapahtuma järjestetään Kadriorgin puiston alueella.

Elokuu

Birgitta-festivaali

Piritan luostarin rauniot muuttuvat taas ainutlaatuiseksi konserttipaikasi, kun siellä järjestään klassisen musiikin Birgitta -festivaali 4.–13.8. Festivaalilla esitetään niin oopperoita, balettia, oratorioita, nykytanssia kuin musikaalejakin. Esityksissä on viron- ja englanninkieliset tekstitykset. Paikan päällä on myös kahvila ja ravintola.

Ironma Tallinn

Elokuun 5. päivä Tallinnassa järjestettävä Ironman Tallinn -kisa on osa kaksipäiväistä triathlonfestivaalia. Sen kisaradat kulkevat pitkin Tallinnan Vanhaakaupunkia ja Harjumaata. Kilpailut aiheuttavat myös mittavia liikennejärjestelyjä Tallinnan keskustassa.

Depeche Moden konsertti

Elokuun 6. päivä Tallinnan laululavalle saapuu konsertoimaan Depeche Mode osana Memento mori -kiertuettaan. Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitsevassa Depeche Mode -baarissa on silloin odotettavissa ruuhkaa.

The Weekndin konsertti

Elokuun 12. päivä kanadalainen supertähti The Weeknd sapuu puolestaan konsertoimaan Tallinnan laululavalle. Bändin lämmittelijöinä esiintyvät tuottajat Kaytranada ja Mike Dean.

Simple Session

Põhjala tehtaalla Tallinnassa järjestetään 19.–20. elokuuta Simple Session, joka on vuoden odotetuin rullalautailu- ja BMX-pyörätapahtuma. Tämä extreme-urheilun kulttitapahtuma houkuttelee vuosittain paikalle myös paljon ulkomaisia vieraita sekä huippupyöräilijöiltä ja rullalautailijoilta kaikkialta maailmasta.

Tallinnan ruokarekkafestivaali

Elokuun 25.–26. päivä Tallinnan laululavalle kokoontuu mahtava joukko ruokarekkoja tarjoilemaan asiakkaille katuruokaherkkuja. Mukana on sekä virolaisia että lähimaiden katuruokamestareita. Palan painikkeeksi on luvassa livemusiikkia ja DJ-settejä. Lapsille on suuri tivoli. Tapahtuma on avoinna molempina päivinä klo 12–23.