Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan liikennekaaos pahenee – helpotusta ei ole luvassa ainakaan vuoteen

Tallinnan sataman uuden raitiolinjan rakennustöiden sekä Jõe- ja Pronksi-katujen remontin vaikutukset alkavat näkyä Tallinnan liikenteessä nyt toden teolla.

Ongelmissa ovat autoilijat, myöhästelemään alkanut julkinen liikenne ja jopa jalankulkijat, joiden on entistä vaikeampi liikkua kaupungin keskusta-alueella.

Näiden työmaiden lisäksi Telliskiven lähistöllä on käynnissä mittava Vana-Kalamaja-kadun uudistusprojekti ja Tondin juna-aseman läheisyydessä alkoi juuri iso uudistustyö vaarallisen risteyksen korjaamiseksi. Myös Liivalaia-kadun kaukolämpöputkiremontti aiheuttaa häiriöitä liikenteelle.

Niinpä eri puolilla Tallinnaan on parhaillaan käytössä useita kiertoteitä, suljettuja kaistoja ja tilapäisiä liikennevaloja. Lisäksi julkinen liikenne ajaa monin paikoin poikkeusreittejä.

Kuluvalla viikolla lisäongelmia aiheutti tiistainen voitonpäivä, jonka takia Tallinnan sotilashautausmaalle ja Pronssisotilas-patsaalle johtava Filtri-tie suljettiin päivän ajaksi.

– Meidän on varauduttava siihen, että tämä liikennetilanne jatkuu tämän vuoden loppuun saakka. Tallinnan keskustassa on nyt samaan aikaan käynnissä useita suuria tieprojekteja, mikä on johtanut liikenteen ruuhkautumiseen. Nykyiselle tilanteelle ei valitettavasti ole vaihtoehtoja, Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart sanoi keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessaan.

– Korjauksia ei voida saada aikaan sulkematta katuja. Keskustassa kaikki kadut ovat yhteydessä toisiinsa ja tämä tarkoittaa sitä, että yhden kadun sulkeminen johtaa väistämättä ruuhkiin, Kõlvart totesi.